Ουρουγουανοί κατά FIFA για την "καμπάνα" στον Σουάρες

19:55 26/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Η ομοσπονδία της Ουρουγουάης θα αποφασίσει τις επόμενες ώρες αν θα ασκήσει έφεση κατά της ποινής αποκλεισμού του Λουίς Σουάρες, ο οποίος δάγκωσε τον Ιταλό Τζιόρτζιο Κιελίνι στον αγώνα μεταξύ τω δύο ομάδων για το μουντιάλ 2014. Η FIFA τιμώρησε το διεθνή επιθετικό με αποκλεισμό εννέα αγωνιστικών από την εθνική ομάδα, ημερολογιακό αποκλεισμό τεσσάρων μηνών από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο (άρα και από συλλογικό επίπεδο) και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων.

Η ποινή της FIFA
προκαλεί αντιδράσεις στην Ουρουγουάη και πολλοί την χαρακτηρίζουν ως υπερβολική, υποκριτική, ή ακόμα και προκατειλημμένη. «Ενεργούν σαν να ήταν εγκληματίας, ένας τρομοκράτης», δήλωσε η Μαρία Καρντόζο, μια 48άχρονη υπάλληλος η οποία παραδέχεται όμως ότι χρειαζόταν ένα είδος τιμωρίας.

Ο Σουάρες, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με την συμπεριφορά του κατά το παρελθόν. Μάλιστα έχει τιμωρηθεί άλλες δύο φορές γιατί δάγκωσε σε αγώνες αντιπάλους του, ενώ του είχαν επιβληθεί και 8 αγωνιστικές αποκλεισμός για ρατσιστική επίθεση κατά του Πατρίκ Εβρά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όμως σε μια χώρα όπως η Ουρουγουάη, όπου το ποδόσφαιρο είναι τρέλα, ο επιθετικός της Λίβερπουλ, αντιμετωπίζεται από τους συμπατριώτες του ως ήρωας και τον υπερασπίζονται με φανατισμό, ενώ κατηγορούν τη FIFA ότι αφήνει την εθνική τους ομάδα χωρίς το βασικό της σκόρερ στο νοκ άουτ παιχνίδι το Σάββατο με την Κολομβία.

«Δεν θέλω να μπω σε θεωρίες συνωμοσίας, αλλά φαίνεται ότι η FIFA δεν ενδιαφέρεται να αφήσει μικρές χώρες όπως η Ουρουγουάη να έχουν το πλεονέκτημα κόντρα σε μεγάλες ομάδες», είπε ο 62άχρονος δικηγόρος Αντρες Ραμίρες, ενώ πολλοί άλλοι κάτοικοι της χώρας δεν αποκλείουν να είναι και ένας... δάκτυλος των Ευρωπαίων κόντρα σε Λατινοαμερικάνους.
Keywords
Τυχαία Θέματα