Ου. Χένες (Μπάγερν Μονάχου): Έκανα ένα σοβαρό λάθος

15:31 23/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Με απολογητική διάθεση εμφανίζεται ο Ούλι Χένες σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα "Bild", η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί αύριο. Ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται "στη δίνη του κυκλώνα" για υπόθεση φοροδιαφυγής από το περασμένο Σάββατο, όταν δημοσίευμα του περιοδικού "Focus" αποκάλυπτε ότι έχει αποκρύψει καταθέσεις που διαθέτει στην Ελβετία, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή φόρων στη Γερμανία. «Συνειδητοποιώ ότι έχω κάνει ένα σοβαρό λάθος. Θέλω να "σβήσω" το παρελθόν», δηλώνει ο 61άχρονος Χένες και διαβεβαιώνει ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρχές και να
επανορθώσει -έστω και μερικώς- το σφάλμα του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Χένες είχε ο ίδιος πληροφορήσει τις αρχές για την ύπαρξη του συγκεκριμένου λογαριασμού σε ελβετική τράπεζα, από τον περασμένο Ιανουάριο, «ποντάροντας» σε μία διακρατική συμφωνία Γερμανίας-Ελβετίας, που θα του επέτρεπε να «καθαρίσει» με ένα πρόστιμο. Η συμφωνία αυτή όμως δεν ολοκληρώθηκε, λόγω εσωτερικών αντιδράσεων στη Γερμανία, οπότε ο πρόεδρος της Μπάγερν κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι τα χρήματα αυτά (κατά πληροφορίες ανέρχονται σε 10 εκατομμύρια ευρώ) προέρχονται από την ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα του Ούλι Χένες και δεν έχουν καμία σχέση με τη θέση του στη Μπάγερν Μονάχου. Ο ίδιος έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την ηγεσία του βαυαρικού συλλόγου και το βράδυ αναμένεται να βρεθεί κανονικά στις εξέδρες του «Αλιάντς Αρένα», στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα