Ολυμπιακός: Συγκίνηση στο μνημόσυνο της "Θύρας 7"

17:12 2/2/2014 - Πηγή: E-Typos
Ημέρα μνήμης η σημερινή για τoν Ολυμπιακό και τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας που έπληξε την «ερυθρόλευκη» οικογένεια και συνολικά την ελληνική αθλητική κοινωνία στις 8 Φεβρουαρίου 1981, μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ. Στο μνημείο που έχει αναγερθεί επί τούτω στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» τελέστηκε το μεσημέρι το ετήσιο μνημόσυνο της «Θύρας 7», για τον αδόκητο χαμό των 21 φιλάθλων του Ολυμπιακού
την αποφράδα εκείνη ημέρα.

Στο γήπεδο του Νέου Φαλήρου πρώτα αφίχθησαν το ποδοσφαιρικό και το μπασκετικό τμήμα του Ολυμπιακού και ο πρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης. Οι ομάδες έγιναν δεκτές με χειροκροτήματα από τους περίπου 1.500 παρευρισκόμενους φιλάθλους, ενώ το σύνθημα «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε» δόνησε την ατμόσφαιρα και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης.

Από πλευράς διοικούντων στην επιμνημόσυνη δέηση βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, κ. Κουντούρης και η γενική διευθύντρια, κ. Τσιλιγκίρη. Το «παρών» έδωσαν αθλητικοί και πολιτικοί φορείς του Δήμου Πειραιά, αθλητές από όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη και τις Ακαδημίες του συλλόγου και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές. Τα θύματα της τραγωδίας: Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)
Κώστας Σκλαβούνης (16)
Ηλίας Παναγούλης (17)
Γεράσιμος Αμίτσης (18)
Γιάννης Κανελλόπουλος (18)
Σπύρος Λεωνιδάκης (18)
Γιάννης Σπηλιόπουλος (19)
Νίκος Φίλος (19)
Γιάννης Διαλυνάς (20)
Βασίλης Μάχας (20)
Ευστράτιος Πούπος (20)
Μιχάλης Κωστόπουλος (21)
Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23)
Σπύρος Ανδριώτης (24)
Κώστας Καρανικόλας (26)
Μιχάλης Μάρκου (27)
Κώστας Μπίλας (28)
Αναστάσιος Πιτσόλης (30)
Αντώνης Κουρουπάκης (34)
Χρήστος Χατζηγεωργίου (34)
Δημήτριος Αδαμόπουλος (40)
Keywords
Τυχαία Θέματα