Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

18:53 1/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, η «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά, «Ο Εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου και το «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου κυριαρχούν στις υποψηφιότητες για τα βραβεία 2014 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η πρώτη φάση της μυστικής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των μελών της Ακαδημίας -ακολουθεί η δεύτερη και τελική φάση την ερχόμενη εβδομάδα- ανέδειξε τη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη πρώτη σε όλες τις κατηγορίες (13 συνολικά) εκτός από την κατηγορία σκηνοθεσίας, στην οποία δεν έθεσε υποψηφιότητα ο ίδιος ο σκηνοθέτης
έπειτα από προσωπική του απόφαση.

Ακολουθεί «Ο Εχθρός μου» με 10 υποψηφιότητες, η «Miss Violence» με 8 και το «September» με 6 υποψηφιότητες.

Φέτος, πέμπτη χρονιά λειτουργίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ), στα βραβεία συμμετείχε όλη η περσινή κινηματογραφική παραγωγή της χώρας, όπως είπε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΚ Βασίλης Κατσούφης, ανακοινώνοντας σήμερα τις υποψηφιότητες.

Είκοσι ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλαστίας, 13 ντοκιμαντέρ και 24 μικρού μήκους ταινίες, αριθμός που δείχνει ότι «παρ? όλη την πενία στον χώρο μας και την οικονομική κρίση σε ολόκληρη της Ελλάδα οι Έλληνες κινηματογραφιστές δείχνουν πίστη και κουράγιο να γυρίζουν ταινίες. Τους συγχαίρω».
Keywords
Τυχαία Θέματα