Οι Βρετανοί δεν είναι ενθουσιασμένοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες

16:06 13/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Δύο εβδομάδες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στη Βρετανία δεν φαίνεται, ακόμη τουλάχιστον, να επικρατεί κλίμα ενθουσιασμού, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας ComRes που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό
του BBC, το 61% των βρετανών απάντησαν ότι δεν είναι περισσότερο ενθουσιασμένοι για τους Αγώνες σήμερα απ' ό,τι ήταν στις αρχές του χρόνου.
Ωστόσο, το 40% αυτών απάντησαν ότι η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία και η παράδοση της ολυμπιακής φλόγας, που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό σε ολόκληρη τη χώρα, υπήρξαν εκδηλώσεις οι οποίες αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον για τους Αγώνες που ξεκινούν στις 27 Ιουλίου.
Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το 55% των Βρετανών θεωρούν ότι οι Αγώνες θα ευνοήσουν συνολικά τη χώρα, ενώ το 74% εκτιμούν ότι κυρίως το Λονδίνο θα ευνοηθεί από τους Ολυμπιακούς.
Σχεδόν το 60% από τους 2.000 ερωτηθέντες πιστεύουν ότι το κόστος διοργάνωσης των Αγώνων ήταν υπερβολικό.

Υπό πίεση οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας ενόψει των Ολυμπιακών

Οι προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου έχουν προκαλέσει έντονη πίεση στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ανακοίνωσαν χθες Βρετανοί βουλευτές.
Στην ετήσια έκθεσή της, η κοινοβουλευτική Επιτροπή Αντικατασκοπείας και Ασφαλείας αναφέρει ότι η αλ Κάιντα καθώς και οργανώσεις που συνδέονται με αυτήν, αλλά και ένοπλες οργανώσεις που αντιτίθενται στην ειρηνευτική συμφωνία στη Βόρεια Ιρλανδία, εξακολουθούν να συνιστούν σημαντική απειλή για τη χώρα.
Ωστόσο, η επιτροπή ανακοίνωσε ότι τα αντιτρομοκρατικά μέτρα αποφέρουν καρπούς.
"Οι μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι υπάρχουν ενδείξεις για συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς μειώθηκαν οι επιθέσεις σε στόχους εθνικής ασφάλειας μέσα στο 2011", ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Μάλκολμ Ρίφκιντ.
Ωστόσο, οι εντατικοί ρυθμοί προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν στις 27 Ιουλίου, έχουν ασκήσει μεγάλη πίεση στη βρετανική υπηρεσία αντικατασκοπείας (ΜΙ5).
Η έκθεση αναφέρει ότι οι εξεγέρσεις της "Αραβικής Άνοιξης" απασχόλησαν περισσότερο τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας μέσα στο 2011 και προσθέτει ότι οι εξελίξεις αιφνιδίασαν πολλά μέλη της υπηρεσίας.
"Εκτιμούμε ότι συχνά είναι αδύνατον να προβλέψεις τέτοια γεγονότα. Ωστόσο, παραμένει το ερώτημα εάν, όταν ξεκινήσουν να εκτυλίσσονται τα γεγονότα, οι υπηρεσίες μπορούν να προβλέψουν την πιθανότητα γρήγορης εξάπλωσης των αναταραχών στην περιοχή", είπε ο Ρίφκιντ.
Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής της ΜI5, Τζόναθαν Ίβανς, προειδοποίησε μιλώντας για πρώτη φορά δημοσίως ύστερα από δύο χρόνια, ότι ένοπλοι της αλ Κάιντα χρησιμοποιούν χώρες όπου ανατράπηκαν ηγέτες στη διάρκεια της "Αραβικής Άνοιξης" ως βάσεις για την στρατολόγηση νέων από τον δυτικό κόσμο με στόχο την πραγματοποίηση επιθέσεων στη Βρετανία.
"Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν θέσει νέες προτεραιότητες στο έργο τους για να μπορούν να αντιμετωπίσουν πι
Keywords
Τυχαία Θέματα