Οι διαιτητές θα διακόπτουν το ματς για 3 λεπτά σε περίπτωση διάσεισης ποδοσφαιριστή;

22:53 9/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Οι διαιτητές θα πρέπει να δίνουν εντολή για να σταματήσει ο αγώνας που διευθύνουν για διάστημα τριών λεπτών, όταν υπάρχει η υποψία πως ένας παίκτης έχει υποστεί διάσειση, εάν τελικά γίνει αποδεκτή πρόταση του επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας της FIFA.

Ο Μισέλ Ντ'Ουγκ που είναι ταυτόχρονα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, δήλωσε στο Μάντσεστερ ότι θα υποβάλει την πρότασή του στις 18 Σεπτεμβρίου στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία και στις 25 του ίδιου μήνα στη FIFA.

«Αν
υπάρχει υποψία διάσεισης θα ζητάμε από τον διαιτητή να σταματήσει το παιχνίδι για τρία λεπτά. Ο διαιτητής θα επιτρέπει στον παίκτη να συνεχίσει να παίζει μόνο με το πράσινο φως από το γιατρό της ομάδας. Από κανέναν άλλο», είπε ο Βέλγος.

Ο ίδιος είπε ότι υπήρξαν πέντε περιπτώσεις διάσεισης ποδοσφαιριστών στο μουντιάλ της Βραζιλίας, ενώ αν περάσει η πρότασή του θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα. Ο νέος κανονισμός δεν θα εφαρμοστεί στα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά στους προκριματικούς αγώνες του Μουντιάλ και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος καθώς και στις δύο μεγάλες διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα