Οχι στο φαύλο κύκλο της βίας

18:00 2/11/2013 - Πηγή: E-Typos
Είναι πλέον σαφές ότι τα ευρήματα από την προχθεσινή δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής αυγής στο Ν. Ηράκλειο, σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά της εν ψυχρώ εκτέλεσης, οδηγούν τις διωκτικές αρχές στην ασφαλή εκτίμηση ότι πρόκειται περί τρομοκρατικής ενέργειας.

Το χτύπημα αυτό σηματοδοτεί την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας, και μάλιστα με πολύ ηχηρό τρόπο, σε μια συγκυρία ιδιαιτέρως κρίσιμη για τον
τόπο. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει πως, παρά τις συλλήψεις του παρελθόντος, η τρομοκρατία δεν έχει εξαρθρωθεί. Εξακολουθούν, δηλαδή, να υπάρχουν τρομοκρατικές ομάδες που δρουν ανεξέλεγκτα, αποσκοπώντας στη δημιουργία κλίματος πολιτικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησης και στοχεύοντας κατευθείαν στην καρδιά της Δημοκρατίας.

Στόχος της τρομοκρατίας είναι η επικράτηση της βίας και της ανομίας στο εσωτερικό της χώρας, η καλλιέργεια αισθήματος φόβου μεταξύ των πολιτών και η δημιουργία κλίματος ανωμαλίας που υπονομεύει τη σταθερότητα και απειλεί να διαμορφώσει εμφυλιοπολεμικές συνθήκες που οδηγούν σε εθνικό διχασμό.

Εχει καθήκον η κυβέρνηση, αφενός να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο τη μάστιγα της τρομοκρατίας και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους δράστες των τρομοκρατικών χτυπημάτων και, αφετέρου, να λάβει μέτρα ώστε να σταματήσει εδώ αυτός ο φαύλος κύκλος του αίματος που δεν οδηγεί πουθενά.

Είναι ανάγκη η Πολιτεία να επιβάλει το κράτος δικαίου και να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, αποκαθιστώντας την ηρεμία και διασφαλίζοντας την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Προς την κατεύθυνση αυτή καλούνται να συμβάλουν και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, επιδεικνύοντας σύνεση και νηφαλιότητα και εγκαταλείποντας στρατηγικές που πυροδοτούν την ένταση.

Είναι αυτονόητο ότι, στις σημερινές συνθήκες, ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία είναι σε θέση να αντέξουν μια εσωτερική πολιτική και κοινωνική αστάθεια και, πολύ περισσότερο, την καλλιέργεια κλίματος μίσους και μισαλλοδοξίας και τη συνέχιση του φαύλου κύκλου βίας και αίματος, που εξυπηρετεί μόνο αυτούς που επιδιώκουν να πλήξουν τη Δημοκρατία και τη χώρα.
Keywords
Τυχαία Θέματα