Ο Ολυμπιακός δεν έστειλε τρεις παίκτες του στην εθνική Νέων

15:59 2/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Απουσία των τριών παικτών του Ολυμπιακού που έχουν κληθεί, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη προπόνηση της εθνικής νέων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο), το διάστημα 8-20 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, στο ΟΑΚΑ δεν εμφανίστηκαν σήμερα για να τεθούν υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού προπονητή, Κώστα Μίσσα, οι Δημήτρης
Αγραβάνης, Ιωάννης Παπαπέτρου (βλ. φωτό) και Ανδρέας Χριστοδούλου, με απόφαση της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Με επιστολές του προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), ο Ολυμπιακός είχε αιτηθεί την ασφάλιση των διεθνών παικτών, ενημερώνοντας την Ομοσπονδία πως δεν προτίθετο να δώσει την άδεια στους παίκτες του, αν δεν είναι ασφαλισμένοι. Από τη στιγμή που δεν έχουν στα χέρια τους τα ασφαλιστήρια των παικτών τους, στον Ολυμπιακό εμμένουν στην απαγόρευση συμμετοχής των παικτών τους στις αγωνιστικές δραστηριότητες των εθνικών ομάδων.

Η ΕΟΚ εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση στις 30 Μαΐου -μετά τις επιστολές της ΚΑΕ Ολυμπιακός- σχετικά με το τι ισχύει για τις ασφαλίσεις των διεθνών. Στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να δώσουν άδεια στους παίκτες μόνο όταν έχουν στα χέρια τους τα ασφαλιστήρια.

Στον κανονισμό της ΕΟΚ (και στη FIBA) προβλέπεται ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής (από πρωτάθλημα και κύπελλο) για κάθε διεθνή αγώνα που συμμετέχει η εθνική. Καθώς στον κανονισμό της ΕΟΚ αναφέρεται «σε καλαθοσφαιριστή... που αρνείται αδικαιολόγητα τη συμμετοχή του στην προετοιμασία και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Ομάδας στην οποία έχει προσκληθεί να συμμετάσχει», ο Ολυμπιακός θεωρεί πως η απουσία των παικτών του δεν είναι αδικαιολόγητη, αφού δεν έχουν λάβει εγγυήσεις για την ασφάλισή τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα