Τρ. Δέλλας: Οι δικαιολογίες είναι το άλλοθι των αποτυχημένων

15:59 2/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Τον απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώθηκε έκανε ο Τραϊάνος Δέλλας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο προπονητής της ΑΕΚ αναγνώρισε τα λάθη που έγιναν, αλλά έδωσε το σύνθημα για... φυγή προς τα εμπρός, με στόχο η Ενωση να ξεπεράσει και τον «σκόπελο» της Β΄ εθνικής και να επανέλθει του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα.

Αρχικά ο Δέλλας μίλησε για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και βρήκε την ΑΕΚ
πρωταθλήτρια στον 6ο όμιλο της Γ΄ εθνικής κατηγορίας: «H σεζόν αυτή είχε πολλά περίεργα πράγματα. Και με αυτές τις συνθήκες που υπήρχαν προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο. Υπήρχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Το θέαμα ήταν κάτι που μας προβλημάτισε φέτος. Υπήρχαν λόγοι, αλλά δικαιολογίες δεν θα ψάξω ποτέ. Οι δικαιολογίες είναι άλλοθι αποτυχημένων ανθρώπων. Η απάντηση είναι μόνο η δουλειά. Μέσα από την δουλειά θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και του χρόνου να είμαστε καλύτεροι. Τα λάθη μας πρέπει να τα αναγνωρίζουμε, να τα διορθώνουμε και να τα καταλαβαίνουμε. Κι εγώ εμπειρίες παίρνω. Ήταν η πρώτη μου χρονιά σαν προπονητής κι εγώ πρέπει να εμπλουτίσω τα σωστά και να διορθώσω τα λάθη, είτε από τη δική μου απειρία είτε με το κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα, με την έννοια ότι έπρεπε να εμφανιζόμαστε συνέχεια καλύτεροι. Πάνω σε αυτό θα δουλέψω, για να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Στο τέλος, όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Εγώ δεν θέλω να κάνω τον προπονητή, αλλά να είμαι προπονητής. Θα πρέπει να έχουμε έναν έλεγχο συναισθημάτων για ό,τι μας συμβαίνει, καλό ή κακό. Εγώ θέλω να έχω καθαρή τη συνείδησή μου γι' αυτό που κάνω».

Για το ρόστερ της επόμενης χρονιάς, ο "Κολοσσός" είπε: «Οι εισηγήσεις μου έχουν γίνει, τις επόμενες μέρες θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για το ποιος θα μείνει και ποιος θα αποχωρήσει και τι χρειαζόμαστε σαν ομάδα. Αλλά μέχρι εκεί θα μιλήσω. Θα συζητηθούν αυτά μεταξύ μας. Ξέρουμε πάνω-κάτω τι χρειαζόμαστε σαν ομάδα. Έχουμε κάποιες αδυναμίες σε συγκεκριμένες θέσεις και πάνω σε αυτές θα επιλέξουμε. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε παίκτες που να καλύπτουν αυτά που θέλουμε να πετύχουμε σαν ομάδα. Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς. Έτσι μας δόθηκε η δυνατότητα να μπορέσουμε κατά προσέγγιση να προγραμματίσουμε την επόμενη χρονιά επενδύοντας σε παίκτες μικρής ηλικίας με προοπτική για να φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι φαβορί για την άνοδο, αλλά και κάποιοι παίκτες να μπορούν να εξελιχθούν για τη μεγάλη κατηγορία. Θεωρούμε ότι τα παιδιά που ήρθαν μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να κάνουν το επόμενο βήμα. Εξαρτάται και από τους ίδιους. Οι περισσότεροι είναι παίκτες που έπαιζαν στη Σούπερ Λίγκα, αλλά θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι το να παίζεις στην ΑΕΚ, σε όποια κατηγορία κι αν βρίσκεται, δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια. Κανένα όνομα δεν παίζει ποδόσφαιρο, πρέπει να αποδεικνύουν κάθε μέρα την αξία τους. Σημασία δεν έχει τι έκανες χθες, αλλά το τι κάνεις σήμερα. Θα πρέπει να αποδεικνύουν συνεχώς το λόγο που βρίσκονται στην ομάδα. Δεν είχαμε φέτος μικρό κι ευέλικτο ρόστερ. Φέτος θα είναι γύρω στους 27 μαζί με τους τερματοφύλακες και θα μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα. Θα δούμε τις επόμενες μέρες πότε θα ολοκληρωθεί το ρόστερ».

Ο Δέλλας μίλησε επίσης για την ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά και για τη σχέση του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Οι περισσότεροι με ξέρετε σαν ποδοσφαιριστή, έχετε μια άποψη για το χαρακτήρα μου και πώς λειτουργώ. Αν θυμάστε, σε κάποια άσχημα αποτελέσματα είχα πει πως ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να πανικοβάλλομαι και μου έχουν συμβεί πάρα πολλά, και στο ποδόσφαιρο και την προσωπική μου ζωή. Με ηρεμία μπορείς να δεις πιο καθαρά κάποια πράγματα. Στόχος μου ήταν πάντα η δουλειά κι ό,τι άλλο συνέβαινε γύρω μου ήθελα να το αφήνω στην άκρη. Για μένα το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα, όπως ο κ. Μελισσανίδης και ο κ. Μπάγεβιτς, που μου έδειξαν εμπιστοσύνη. Για μένα αυτό είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για τη δουλειά και το χαρακτήρα μου. Από εκεί και πέρα ένας προπονητής δεν πρέπει να εφησυχάζει. Εμένα πάντα με ενδιέφερε να επιμορφώνομαι και να μαθαίνω καινούρια πράγματα. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω για όσο διάστημα είμαι εδώ.

Η εμπιστοσύνη του κ. Μελισσανίδη, πέρα από ικανοποίηση, μου δίνει και τεράστια ευθύνη, γιατί το επόμενο βήμα είναι το πιο σημαντικό. Με έφερε στην ΑΕΚ για πρώτη φορά το 1999. Η πορεία του είναι γνωστή. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπά παθολογικά την ΑΕΚ, που έχει όραμα και αυτό το δείχνει η σταδιοδρομία του σαν επιχειρηματίας. Από τη στιγμή που είναι δίπλα μας, έχουμε μια σιγουριά ότι κανείς δεν θα πειράξει την ομάδα. Από εκεί και πέρα, σαν συνεργάτης, νιώθω ευλογημένος που είναι ένας άνθρωπος με γνώση για το ποδόσφαιρο. Η συνεργασία είναι πάρα πολύ καλή, έχω να μάθω πολλά από αυτόν. Του αρέσει να ακούει επεξεργάζεται αυτά που του λένε και εμπιστεύεται το δικό του κριτήριο που είναι αλάνθαστο».
Keywords
Τυχαία Θέματα