Ο Αθλητικός Δικαστής απέρριψε την ένσταση του Παναθηναϊκού

21:28 30/5/2014 - Πηγή: E-Typos
Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ απέρριψε την ένσταση που υπέβαλε εχθές η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατά του κύρους του τρίτου τελικού της Α1 Ανδρών με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Όπως αναγράφεται στην απόφαση η υπεράριθμη
αποστολή του Ολυμπιακού στον «ερυθρόλευκο» πάγκο δεν έκρινε το αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να μην προβλέπεται επανάληψη του αγώνα.

Αναλυτικά:

«Απορρίπτεται η ένσταση που υπέβαλε η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, κατά του κύρους του αγώνα πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης, περιόδου 2013-2014, μεταξύ των ομάδων «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.», ο οποίος διεξήχθη στις 29-5-2014, διότι η παράβαση του άρθρου 35 του Κανονισμού Πρωταθλήματος ως προς τον αριθμό τον δικαιουμένων εισόδου στον αγωνιστικό χώρο, φέροντας την ειδική διαπίστευση του ΕΣΑΚΕ, της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, δεν είχε ως συνέπεια την διαμόρφωση του συγκεκριμένου αποτελέσματος, που σε αντίθετη περίπτωση ενδεχόμενα να ήταν υπέρ της ενιστάμενης ομάδας».

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πέταξε χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ προς τους διαιτητές του αγώνα, ενώ ακούστηκαν και βαριές εκφράσεις. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού κατέθεσε ένσταση ζητώντας την επανάληψη του αγώνα, αφού θεωρεί ότι στην αποστολή του Ολυμπιακού υπήρχαν υπεράριθμα μέλη (29 αντί για 22).

Αυτό όμως που ξεσήκωσε θύελλα ήταν η δήλωσή του σύμφωνα με την οποία «.. σήμερα δεν έπρεπε να ξεκινήσει το ματς. Ξεκίνησε εκβιαστικά μετά από δίλημμα του Σχοινά. Οι κανονισμοί του ΕΣΑΚΕ είναι σαφείς. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να εναρμονιζόμαστε με τους κανονισμούς. Κάναμε ένσταση για επανάληψη του αγώνα. Έγινε αλλοίωση αποτελέσματος σήμερα αγωνιστικά από τους τρεις διαιτητές. Εγώ δεν είμαι ούτε Βαρδινογιάννης ούτε Αλαφούζος για να κάθομαι να με γαμ... μέσα στο γήπεδο! Αυτό που έγινε σήμερα θα το βρουν μπροστά τους».

Σήμερα πάντως, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε ο κ.Γιαννακόπουλος εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία «…προς αποκατάσταση της αλήθειας και προκειμένου ν’ αποφευχθεί η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, οφείλω να διευκρινίσω το εξής: Μέσω της δήλωσης στην οποία προχώρησα το βράδυ της Πέμπτης 29 Μαΐου, στο ΟΑΚΑ, δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να θίξω τους κ.κ. Βαρδινογιάννη και Αλαφούζο. Ο στόχος μου ήταν- και παραμένει φυσικά- να τονίσω σε όλους ότι όταν αδικείται η ομάδα μου, εγώ θα αντιδρώ και δεν θα κρατώ το στόμα μου κλειστό. Έκρινα σκόπιμο να προχωρήσω σ’ αυτή τη διευκρίνιση ώστε να αποφευχθούν διάφορα επικοινωνιακά παιχνίδια».
Keywords
Τυχαία Θέματα