"Ντοπέ" οι παίκτες της Γιουβέντους στον τελικό του 1996 με τον Άγιαξ;

17:17 22/5/2013 - Πηγή: E-Typos
"Τρίζουν" τα θεμέλια της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, μετά τους ισχυρισμούς της δημόσιας ολλανδικής ραδιοτηλεόρασης (NOS), που στηρίζονται σε έρευνες Ιταλών επιστημόνων, ότι οι παίκτες της Γιουβέντους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 1996 κόντρα στον Αγιαξ ήταν «ντοπέ».

Ο Τζιουζέπε Ντ΄ Ονόφριο και ο ο Αλεσάντρο Ντονάτι, δύο επιστήμονες που παρουσιάστηκαν από το NOS ως ειδικοί στο ντόπινγκ, ολοκλήρωσαν τις έρευνές τους που στηρίζονται σε κατασχεθέντα έγγραφα των αρμοδίων
αρχών και αφορούν τη Γιουβέντους.

Σύμφωνα με τους δύο αυτούς επιστήμονες, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, βάσει των ερευνών που έκαναν, τα δείγματα αίματος των παικτών που ελήφθησαν μετά τον τελικό με τον Άγιαξ, έδειξαν μετά τις αναλύσεις, ότι περιείχαν την απαγορευμένη ουσία ερυθροποιητίνη (EPO).

Ο τηλεοπτικός σταθμός NOS ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας του, ότι την Κυριακή το βράδυ θα μεταδώσει αναλυτικό ολοκληρωμένο ρεπορτάζ, στο οποίο θα στηρίζονται απόλυτα οι ισχυρισμοί των δύο επιστημόνων.

Μεταξύ των παικτών που αγωνίζονταν στο τελικό του 1996, ήταν και ο νυν ομοσπονδιακός προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο οποίος είχε θεωρηθεί ύποπτος σε πολλές περιπτώσεις εκείνη την εποχή και καθ΄ όλη τη διάρκεια της καριέρας του για χρήση EPO. Η Γιουβέντους είχε κατακτήσει το τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 1996, αφού κέρδισε στον τελικό τον Αγιαξ στη διαδικασία των πέναλτι.
Keywords
Αναζητήσεις
γιουβεντους 1996, γιουβεντους-αγιαξ 1996
Τυχαία Θέματα