Να μη διαψευσθούν οι προσδοκίες

Το βασικό συμπέρασμα από τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρίας Rass που δημοσιεύει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής είναι ότι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος εμπιστεύεται την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό και προσδοκούν από αυτούς ότι θα οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, παρόλο που οι πολίτες υφίστανται πρωτοφανή οικονομική αφαίμαξη, βλέποντας τα εισοδήματά τους να έχουν συρρικνωθεί, και μάλιστα σχεδόν

οι μισοί δηλώνουν ότι λόγω της κρίσης έχουν αλλάξει τάξη, την ίδια στιγμή έχουν βάσιμες προσδοκίες από την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το άθροισμα των δυνάμεων που καταγράφουν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση δεν υπερβαίνει το 36%, το ποσοστό των πολιτών που εμπιστεύεται τη σημερινή κυβέρνηση φθάνει το 45% και είναι διπλάσιο από το αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή εμπιστεύονται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να κυβερνήσει λιγότεροι και από αυτούς που δηλώνουν ότι το ψηφίζουν.

Από την ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων της έρευνας προκύπτει με σαφήνεια ότι οι πολίτες στη συντριπτική πλειονότητά τους, δηλαδή τρεις στους τέσσερις, δεν θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης και το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ακόμα και πολλοί ψηφοφόροι του στηρίζουν τις ελπίδες τους όχι στο κόμμα τους αλλά στη σημερινή κυβέρνηση.

Με άλλα λόγια, είναι ξεκάθαρο ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του απολαύουν της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού και έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων για να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και τόλμη στις αναγκαίες αλλαγές που θα φέρουν την πολυπόθητη ανάκαμψη και θα ανακουφίσουν την κοινωνία από τη σκληρή, ακραία λιτότητα που υφίσταται στην προσπάθεια για την εξασφάλιση της καθημερινής διαβίωσης.

Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να διαψεύσει τις προσδοκίες της κοινής γνώμης. Δεν πρέπει να προδώσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Αντιθέτως, είναι υποχρεωμένη να φανεί αντάξια των προσδοκιών και να υλοποιήσει, χωρίς καθυστερήσεις, τις δεσμεύσεις της για την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα