Ν. Αναστασιάδης: Ο ΔΗΣΥ θα εφαρμόσει ότι απαιτείται για την οικ. εξυγίανση

18:46 11/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Απόλυτα επιτυχή χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ -και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές-, Νίκος Αναστασιάδης, την έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), η οποία φιλοξενήθηκε στη γενέτειρά του, τη Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια της συνόδου, είπε, συζητήθηκαν θέματα εξαιρετικής σημασίας, όχι μόνο για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης.
Παράλληλα, τόσο κατά τη διάρκεια της συνόδου όσο και στις κατ' ιδίαν επαφές του ο
πρόεδρος του ΔΗΣΥ έθιξε τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την Κύπρο και ζήτησε τη στήριξη και αλληλεγγύη του ΕΛΚ.
Ο κ. Αναστασιάδης, μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα του ΔΗΣΥ να λάβει και να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την εξυγίανση της οικονομίας και για τη δημιουργία προοπτικών για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη. Επίσης εξήγησε πως η Κύπρος έχει προοπτικές και μπορεί να τα καταφέρει, αλλά χρειάζεται και την αρωγή των Ευρωπαίων εταίρων της για να αποφύγει βραχυπρόθεσμους, αλλά πολύ σοβαρούς κινδύνους. Τόνισε δε πως αναφορές σε θέματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ή κυπριακού φορολογικού παραδείσου είναι εντελώς άδικες και υπερβολικές.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι πρόβαλε και τις θέσεις της Κύπρου στο ζήτημα που έχει εγερθεί σε σχέση με τη Μονή του Αποστόλου Ανδρέα, αλλά και τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει τα ενεργειακά αποθέματα στη διεθνώς αναγνωρισμένη ΑΟΖ.
Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε ικανοποίηση, γιατί «η θετική στάση του ΕΛΚ είναι δεδομένη».
Η σύνοδος του ΕΛΚ, κατέληξε, «αποτελεί την ευκαιρία για την επανατοποθέτηση της Κύπρου στην καρδιά της Ευρώπης μαζί με τους φυσικούς της συμμάχους».
Keywords
Τυχαία Θέματα