Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Χίο - Στάχτη σπίτια, πεύκα, και μαστιχόδεντρα

21:21 19/8/2012 - Πηγή: E-Typos
Watch live streaming video from politischios at livestream.com

Ανανέωση 21.16

Χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης στην κεντρική και νότια Χίο, μετρά το νησί του βορειανατολικού Αιγαίου, από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Αγίου Μάρκου στις Καρυές περί τις 2 τα ξημερώματα του

Σαββάτου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω και των θυελλωδών ανέμων, έντασης έως και 8 μποφόρ, που έπνεαν και συνεχίσουν να πνέουν στην περιοχή.

Το χρονικό της φωτιάς

Πριν ξημερώσει, στις 4 το πρωί, η φωτιά απειλούσε το χωριό Λιθί. Εξαιτίας των πυκνών καπνών δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι. Την ίδια ώρα είχε δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα στο Ναυτικό Φυλάκιο του Προβατά και το μοναστήρι των Αγίων Πατέρων που οι φλόγες έκαψαν τα κυπαρίσσια στην είσοδό του.


Περί τις 8 το πρωί η εντολή για εκκένωση δόθηκε για τους κατοίκους των χωριών Βέσσα και Ελάτα. Ενώ να σημειωθεί ότι λόγω του ανέμου, αλλά και του πυκνού καπνού, τα πυροσβεστικά αεροπλάνα καθηλώθηκαν στο έδαφος με αποτέλεσμα από τα εναέρια μέσα που είχαν διατεθεί να επιχειρούν μόνο τρία ελικόπτερα.

Από τις 12 το μεσημέρι στα Αρμόλια εθελοντές, στρατός και ειδικοί άρχισαν να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες ώστε να αποτρέψουν τον κίνδυνο. Εκείνη την ώρα στην Ελάτα έβλεπαν τις περιουσίες τους να καίγονται ενώ οι φλόγες

Keywords
Τυχαία Θέματα