Μ. Βαρβιτσιώτη: Η πώληση του ΟΛΠ εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον
18:27 7/3/2014
- Πηγή: E-Typos
Ως επιλογή που εξυπηρετεί απόλυτα το δημόσιο συμφέρον και θα αποδειχθεί μία από τις πιο επιτυχημένες αποκρατικοποιήσεις, υπερασπίστηκε την απόφαση για την πώληση του 67% του ΟΛΠ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.
Για το μοντέλο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ είχε απευθύνει επίκαιρη ερώτηση στην κυβέρνηση η βουλευτής της
«Η απόφασή μας για την πώληση του 67% του ΟΛΠ, αντί των επιπλέον παραχωρήσεων στις χρήσεις, έχει να κάνει με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας υπογραμμίζοντας: «Με την αξιοποίηση του 67% των μετοχών διατηρούμε σε ισχύ όλες τις εργασιακές σχέσεις και συμβάσεις που υπάρχουν», ενώ με το μοντέλο της παραχώρησης υποδομών θα γίνονταν απολύσεις εργαζομένων.
Ως προς το ζήτημα του ρυθμιστικού ρόλου, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά με γοργούς ρυθμούς σε συμφωνία με την τρόικα και την Task Force, «για να αποκομίσουμε» -όπως είπε- «στοιχεία από την ευρωπαϊκή εμπειρία, στη σύσταση ρυθμιστικής αρχής λιμένων, η οποία θα επιβλέπει και τη βασική σύμβαση παραχώρησης και αυτό διότι «ο ΟΛΠ δεν είναι ιδιοκτήτης του λιμανιού. Είναι ένας Οργανισμός, μια ΑΕ, μετοχοποιημένη, που είναι στο ΧΑΑ και που έχει μια κεντρική σύμβαση παραχώρησης από το ελληνικό Δημόσιο. Η περιουσία παραμένει στο Ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΛΠ είναι ο διαχειριστής αυτής της περιουσίας έως το 2025 και αυτό που προχωρά η κυβέρνηση είναι απολύτως συμβατό με το ευρωπαϊκό μοντέλο».
Για το ενδεχόμενο, ό,τι γίνεται σήμερα στον ΟΛΠ να γίνει και στα άλλα λιμάνια της χώρας όπως ο ΟΛΘ, ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι κάθε περίπτωση θα εξετάζεται διαφορετικά, διότι είναι διαφορετικές και οι επενδυτικές προοπτικές.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξήγησε, επίσης, για τον ΟΛΠ ότι δεν ήταν δυνατό να υπάρξει παραχώρηση μόνο για τις επικερδείς χρήσεις του λιμανιού, διότι το Δημόσιο θα έμενε με τις ζημιογόνες. «Επιλέξαμε την πώληση του συνολικού πακέτου για να προσελκύσουμε επενδύσεις σε όλες τις χρήσεις του λιμανιού, ανάμεσα στις οποίες είναι και η ναυπηγοεπισκευή, χωρίς να επηρεαστούν οι συμβάσεις που έχει ήδη καταρτίσει ο ΟΛΠ με τους διάφορους παραχωρησιούχους, τα διάφορα ναυπηγεία και να προσελκύσουμε επενδύσεις για να αναβαθμιστούν» είπε ακόμη ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «είναι μια επιλογή που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και θα είναι και μια από τις πιο πετυχημένες αποκρατικοποιήσεις που θα μεγιστοποιήσουν τα οφέλη για την πόλη του Πειραιά».
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
ολπ, ολπ, δημοσιο, πωληση, βουλη, δημαρ, ισχύ, τροικα, χαα, ολθ, πειραιας, απε-μπε, σταση εργασιας, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, ρεπουση, ολθ, απε, γεγονος, γινει, γινεται, ειπε, επενδυσεις, κυβερνηση, μιλτιαδης, μαρια, ισχύ, χαα
Τυχαία Θέματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πάμε Πακέτο: Ο παραλήπτης που δυσκόλεψε όσο κανείς τη Χατζηβασιλείου [video]
- Ανάκληση δημητριακών από τον ΕΦΕΤ
- Επίθεση Χατζηνικολάου σε Θεοδωράκη: Aμφισβητεί τη δημοσκοπήση της ALCO, που δίνει 5,7% στο Ποτάμι
- Κραυγή απόγνωσης για τις Επιτροπές του ΕΟΠΥΥ
- Φρίκη! Ήθελε να αποβάλει και έπινε ξύδι μέχρι που…
- Ποιος είναι ο γκέι διεθνής ποδοσφαιριστής;
- «Ο γάμος και η βάπτιση της κόρης μας, θα γίνει μαζί»
- Τρέχουν και δεν φτάνουν μαθητές και καθηγητές
- Τραγικός θάνατος σε μπουζούκια στη Θεσσαλονίκη -Πέθανε ενώ χόρευε ζεϊμπέκικο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις E-Typos
- 5o Φεστιβάλ για τη ΓΥΝΑΙΚΑ, 8 και 9 Μαρτίου 2014 , Πολυχώρος Pure Bliss
- Τιμωρία μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό
- Μ. Βαρβιτσιώτη: Η πώληση του ΟΛΠ εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον
- O Πρόεδρος της Γερμανίας Γ. Γκάουκ ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων των Ναζί
- Αποσύρει ο Ν. Δένδιας το άρθρο 30 του ν/σ για αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ
- Ανακοίνωση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κατά του Γ. Καμίνη
- Γ. Τιμοσένκο: Κίνδυνος ανταρτοπόλεμου στην Κριμαία

- Τελευταία Νέα E-Typos
- Μ. Βαρβιτσιώτη: Η πώληση του ΟΛΠ εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον
- Αποσύρει ο Ν. Δένδιας το άρθρο 30 του ν/σ για αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ
- 5o Φεστιβάλ για τη ΓΥΝΑΙΚΑ, 8 και 9 Μαρτίου 2014 , Πολυχώρος Pure Bliss
- Γ. Τιμοσένκο: Κίνδυνος ανταρτοπόλεμου στην Κριμαία
- Χρηματιστήριο. Άνοδος 1,68%. Ο Γ.Δ στις 1.341,24 μονάδες
- O Πρόεδρος της Γερμανίας Γ. Γκάουκ ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων των Ναζί
- Ανακοίνωση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού κατά του Γ. Καμίνη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Ο γάμος και η βάπτιση της κόρης μας, θα γίνει μαζί»
- Απέσυρε το άρθρο 30 του νομοσχεδίου ο Νίκος Δένδιας
- ΚΚΕ: Η Ευρώπη του Σαμαρά οδηγεί στη φτώχεια και την ανεργία
- Nestle: Ανακαλούνται δημητριακά που περιείχαν... έντομα!
- Βραβεύτηκε για το καλύτερο γκολ ο Δημήτρης Σαλπίγγίδης
- Απίστευτο βίντεο: Διασώστης καβαλάει τζετ σκι και σώζει 5μελή οικογένεια από βέβαιο πνιγμό
- Στους 80 οι νεκροί από την γρίπη
- Δεν παίζει ο Στοχ με τον Ολυμπιακό;
- Τρέχουν και δεν φτάνουν μαθητές και καθηγητές
- Μεγάλη άσκηση για πυρκαγιά στο Μέγαρο ΟΤΕ (ΦΩΤΟ και VIDEO)