Λ. Φαν Γκάαλ: Η Μάντσεστερ Γ. χρειάζεται χρόνο για να έχει επιτυχίες

16:21 30/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Μήνυμα προς τους φιλάθλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μην περιμένουν άμεσα επιτυχίες έστειλε ο νέος προπονητής της ομάδας, Λουίς Φαν Γκάαλ, τονίζονταςι ότι θα πάρει τρεις μήνες, προκειμένου οι παίκτες του να συνηθίσουν το στιλ και τις μεθόδους του. Ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος καλείται να οδηγήσει εκ νέου τους «κόκκινους διαβόλους» στις επιτυχίες μετά την περυσινή αποτυχημένη θητεία του Ντέιβιντ Μόιες, θέλει η Γιουνάιτεντ να αγωνίζεται με σύστημα 3-4-1-2 και αυξάνει τις τεχνικές απαιτήσεις του από τους παίκτες. Οι 20 φορές πρωταθλητές Αγγλίας, οι οποίοι έμειναν πέρυσι εκτός
ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αντιμετωπίζουν τη Σουόνσι, τη Σάντερλαντ και τη Μπέρνλι στους πρώτους τρεις αγώνες τους για την Πρέμιερ Λιγκ, αλλά, παρά το σχετικά ευνοϊκό πρόγραμμα, ο Φαν Γκάαλ έσπευσε να... προσγειώσει όσους περιμένουν άμεσα επιτυχίες.

«Σε κάθε σύλλογο, στον οποίο έχω εργαστεί, έχω δυσκολευθεί για τους πρώτους τρεις μήνες» τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός, με δηλώσεις του κατά την περιοδεία που πραγματοποιεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις ΗΠΑ, και συνέχισε: «Από εκεί και μετά, ξέρουν τι θέλω, πως είμαι ως άνθρωπος και επίσης ως προπονητής, επειδή είμαι πολύ ευθύς. Λέω τα πράγματα όπως είναι, επομένως πρέπει να προσαρμοστείς σε αυτόν τον τρόπο κοουτσαρίσματος. Δεν είναι τόσο εύκολο κι επίσης ο τρόπος που προπονώ και κοουτσάρω είναι στα μυαλά και όχι στα πόδια. Πολλοί παίκτες παίζουν με τη διαίσθηση κι εγώ θέλω να σκέφτονται και να ξέρουν γιατί κάνουν κάτι. Αυτή είναι μια διαδικασία, η οποία είναι δύσκολη στην αρχή. Όταν επιβιώσουμε για τους πρώτους τρεις μήνες, θα είναι το ίδιο όπως στην Μπάγερν (Μονάχου). Μετά από τρεις μήνες εκεί, ήμασταν έβδομοι (στην Μπουντεσλίγκα) και τρίτοι στο Τσάμπιονς Λιγκ (στη φάση των ομίλων). Έπρεπε να νικήσουμε εκτός έδρας τη Γιουβέντους, το κάναμε και αυτό ήταν το σημείο που άλλαξε τα πράγματα».

Στο μεταξύ, ο Φαν Γκάαλ, ο οποίος οδήγησε την εθνική Ολλανδίας στην τρίτη θέση στο πρόσφατο Μουντιάλ της Βραζιλίας, δήλωσε ότι απέρριψε την προσέγγιση της Τότεναμ προτού αποδεχθεί την πρόταση της Γιουνάιτεντ, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα εμπλακεί στα περίφημα "mind games" του προπονητή της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο. «Δεν θα το κάνει αυτό μαζί μου. Παίζω εναντίον της Τσέλσι και όχι εναντίον του Ζοζέ Μουρίνιο. Η ομάδα μου και η ομάδα του τίθενται αντιμέτωπες» είπε ο Φαν Γκάαλ για τον Πορτογάλο, τον οποίο είχε βοηθό στη θητεία του στην Μπαρτσελόνα.

Η Γιουνάιτεντ κατέβαλε ένα ποσό κοντά στα 60 εκατομμύρια λίρες για την απόκτηση των Λουκ Σο και Άντερ Ερέρα, αλλά ο Φαν Γκάαλ δήλωσε αποφασισμένος να δώσει ευκαιρίες στους νεαρούς παίκτες που ήδη έχει η ομάδα: «Όταν βλέπετε τον Άγιαξ, είχα την πιο νεανική ομάδα που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με παίκτες 17, 18, 19 ετών. Και ο τρόπος, με τον οποίο βλέπετε ότι συνεχίζει να παίζει η Μπαρτσελόνα, με έξι παίκτες από τη δική μου θητεία, είναι γιατί έδωσα πολλές ευκαιρίες στους παίκτες από τα τμήματα υποδομής. Η δομή και η κουλτούρα του συλλόγου είναι οι Τσάβι, (Αντρές) Ινιέστα, (Κάρλες) Πουγιόλ, (Βίκτορ) Βαλντές. Επίσης, έδωσα στον Τιάγκο Μότα την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του και τώρα αγωνίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν, όχι έναν μικρό σύλλογο. Στην Μπάγερν Μονάχου, ήταν το ίδιο. Μπορείτε να δείτε στους (Τόμας) Μίλερ, (Νταβίντ) Αλάμπα, (Τόνι) Κρόος αυτού του είδους τον παίκτη, επομένως είμαι πάντα υπέρ του μακροχρόνιου, όχι του βραχυπρόθεσμου. Όταν αγοράζω παίκτες, αγοράζω παίκτες μακροχρόνια, όχι βραχυπρόθεσμα, επειδή σέβομαι πολύ το σύλλογο».
Keywords
Τυχαία Θέματα