Κύπρος: Νίκη Αναστασιάδη στον πρώτο γύρο: Την επόμενη Κυριακή θα κριθεί η προεδρία

22:10 17/2/2013 - Πηγή: E-Typos

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης ήταν ο νικητής των σημερινών προεδρικών εκλογών,στη Κύπρο,αλλά απέτυχε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο.
Στο δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή, θα αντιμετωπίσει τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, Σταύρο Μαλά, ο οποίος εξασφάλισε τη δεύτερη θέση με πολύ μικρή διαφορά από τον

ανεξάρτητο υποψήφιο Γιώργο Λιλλήκα.Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εφόρου Εκλογής, τα τελικά αποτελέσματα των σημερινών εκλογών έχουν ως ακολούθως:Εγγεγραμμένοι: 545.491 Ψήφισαν: 453.498 (83,14%) Αποχή: 91.993 (16,86%)


Έγκυρα: 441.212 (97,29%) 'Ακυρα: 7.826 (1,73%) Λευκά: 4.460 (0,98%)Ελαβαν:ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 45,46%, ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΛΑΣ 26,91%,ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ 24,93%,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 0,88%,ΠΡΑΞΟΥΛΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ 0,61%,ΜΑΚΑΡΙΑ ΑΝΤΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 0,43%,ΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ 0,29%,ΣΟΛΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ 0,18%,ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ(ΟΥΤΟΠΟΣ) 0,16%,ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ 0,10%,ΛΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ 0,05%.
Το επίσημο αποτέλεσμα ανέτρεψε το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων εξόδου(EXIT POLL), το οποίο έδειχνε τον κ. Αναστασιάδη πολύ κοντά σε νίκη από τον πρώτο γύρο.

«Άνοιγμα» προς τους υποστηρικτές του Γιώργου Λιλλήκα,έκανε ο Στ. Μαλάς, δεύτερος ,στο πρώτο γύρο, στις κυπριακές εκλογές

Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς,ο οποίος σήμερα κατέλαβε την δεύτερη θέση με 26,91% και την ερχόμενη Κυριακή θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, που ήρθε πρώτος με 45,2% έτεινε χέρι προς τους υποστηρικτές του τρίτου καταταγέντος υποψηφίου Γιώργου Λιλλήκα, τον οποίο στήριξε η ΕΔΕΚ και σημαντικό ποσοστο ψηφοφόρων του ΔΗΚΟ.

«Με τις δυνάμεις, που στήριξαν τον Γιώργο Λιλλήκα, έχουμε πολλά κοινά, ιστορικά, στα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος», είπε ο κ. Μαλάς. «Έχουμε τώρα, πρόσθεσε, την κοινή υποχρέωση να δώσουμε μέλλον και προοπτική στον τόπο μας σε αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή που περνάμε.
Με την αποφασιστικότητα, την αξιοπρέπεια και την μεθοδικότητα που δώσαμε τη μάχη του πρώτου γύρου, θα δώσουμε τη μάχη και του δεύτερου γύρου» ανέφερε. Ο Σταύρος Μαλάς ,ζήτησε τη συστράτευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν κοινό στόχο την προάσπιση της Κύπρου και του λαού της, την επίλυση του Κυπριακου και την απαλλαγή από την κατοχή.

« Αυτή η μάχη θα είναι νικηφόρα» , κατέληξε ο κ. Μαλάς .

Σχόλιο συνεργάτη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού,Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, σχολίασε στο twitter ως εξής το αποτέλεσμα του σημερινού πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο:
«Συγχαρητήρια στο Ν.Αναστασιαδη για τον θρίαμβο στην Κύπρο. Συγχαρητήρια και στον Γ. Λιληκα για το τεράστιο ποσοστό του (παρότι ανεξάρτητος)».Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Βίλφριντ Μαρτένς συνεχάρη τον Νίκο Αναστασιάδη για την πρώτη θέση που κατελαβε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών .O κ.Μαρτένς, εκ μέρους του συνόλου του ΕΛΚ, συνεχάρη«τον καλό φίλο», όπως τον χαρακτηρίζει, Νίκο Αναστασιάδη «για το εξαιρετικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι οι Κύπριοι θέλουν μια θεμελιώδη αλλαγή πορείας για τη χώρα τους. Οι Κύπριοι θέλουν κάποιον που έχει τις ηγετικές ικανότητες και την αξιοπιστία να οδηγήσει Κύπρο έξω από την τρέχουσα οικονομική κρίση. Δεν είναι κάποιος ο οποίος συμμετείχε και ενέκρινε τις αποτυχημένες οικονομικές πολιτικές της απερχόμενης κυβέρνησης της Αριστεράς. Είμαι βέβαιος ότι μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών της 24 Φεβρουαρίου, η Κύπρος θα έχει έναν πρόεδρο αξιόπιστό που θα εμπνέει εμπιστοσύνη στην Ευρώπη", καταλήγει η δήλωση του κ. Μαρτένς.


Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=29213
Keywords
Τυχαία Θέματα