Κύπρος: Για προσκύνημα στη Λευκωσία η κάρα του Αποστόλου Ανδρέα

22:13 25/9/2013 - Πηγή: E-Typos
Στις 29 Οκτωβρίου θα μεταφερθεί από την Πάτρα στη Λευκωσία, όπου θα εκτεθεί σε προσκύνημα μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, η κάρα του Αποστόλου Ανδρέα, ανακοίνωσε ο Χωρεπίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

Η μεταφορά της τιμίας κάρας του Αποστόλου Ανδρέα κατέστη δυνατή ύστερα από αίτημα που υπέβαλαν ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και στον μητροπολίτη
Πατρών Χρυσόστομο.

Στόχος είναι, όπως αναφέρεται, η πνευματική ενίσχυση των πιστών και η οικονομική ενίσχυση για την αναστύλωση του ιστορικού μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη Καρπασία. Οι εργασίες για την αναστύλωση της μονής αναμένεται να αρχίσουν στις αρχές του 2014 και η Εκκλησία Κύπρου θα συνεισφέρει με 2,5 εκατ. ευρώ.

Είναι η τρίτη φορά που η Κύπρος θα υποδεχτεί την κάρα του Αποστόλου Ανδρέα. Η πρώτη ήταν το 1966 επί Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' και είχε εκτεθεί για προσκύνημα στη μονή του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία. Η δεύτερη φορά ήταν το 1987 επί Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄ και είχε εκτεθεί για προσκύνημα στη Λευκωσία.
Keywords
Τυχαία Θέματα