Κρατούμενος στις τουρκικές φυλακές ο Αγγ. Φιλιππίδης έως ότου απελαθεί στην Ελλάδα

18:32 11/1/2014 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 16.50

Τα τουρκικά δικαστήρια ενέκριναν την έκδοση του Αγγελου Φιλιππίδη, πρώην προέδρου του Ταχυδρομυκού Ταμιευτηρίου. στην Ελλάδα, ο οποιος συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη.

Ή εκτέλεση της απόφασης θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης
των σχετικών εγγράφων .Η διαδικασία αυτή, λένε οι προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατιέται, κατά πάσα πιθανότητα στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι, προς απέλαση, ξένοι υπήκοοι.

Νωρίτερα σήμερα

Ο Άγγελος Φιλιππίδης, πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, κ.Ν.Μαθιουδάκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές επίκειται η έκδοση του κ. Φιλιππίδη στην Ελλάδα, ενώ το Προξενείο δεν έχει δεχθεί αίτημα από τον κύριο Φιλιππίδη για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Η σύλληψη του πρώην προέδρου του Τ.Τ., ο οποίος αναζητείτο με διεθνές ένταλμα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έγινε χθες το βράδυ με τη συνεργασία τουρκικών και ελληνικών αρχών, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Ο συνήγορος του κ. Φιλιππίδη, Αθανάσιος Βαρλάμης, δήλωσε ότι ότι από χθες το μεσημέρι είχε ενημερώσει τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ, κ. Γ. Ανδρεάδη, ότι ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί τη Δευτέρα ενώπιον του.
Keywords
Τυχαία Θέματα