Κλείνει προσωρινά το πολιτικό γραφείο των Ταλιμπάν στο Κατάρ

19:37 9/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλλουν «προσωρινά» τη λειτουργία του πολιτικού γραφείου που είχαν ανοίξει στην Ντόχα του Κατάρ τον Ιούνιο, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων με σκοπό να διευθετηθεί η αφγανική σύρραξη, όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχός τους.

«Οι Αμερικανοί, η κυβέρνηση της Καμπούλ και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη δεν υπήρξαν τίμιοι απέναντί μας», είπε η πηγή αυτή, που μίλησε ανώνυμα από το Πακιστάν, όπου οι Ταλιμπάν διατηρούν ορμητήρια, εξηγώντας το λόγο που κλείνει
το γραφείο αυτό .

Στο μεταξύ τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη μιας βόμβας, που οι αρχές ανέφεραν ότι είχαν τοποθετήσει μαχητές των Ταλιμπάν, σε έναν δρόμο όταν πέρασε από εκεί το όχημα στο οποίο επέβαιναν, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

«Δώδεκα γυναίκες, τέσσερα παιδιά και ένας άνδρας σκοτώθηκαν στην έκρηξη» αυτή, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Χεράτ, Άμπντουλ Ραούφ Αχμάντι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην έκρηξη τραυματίστηκαν επτά ακόμη πρόσωπα, ανάμεσά τους και πέντε παιδιά.

Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Όμπε, ανέφερε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Σερ Αγά. Η βόμβα, «που είχε τοποθετηθεί από τους Ταλιμπάν, εξερράγη όταν πέρασε ένα τρίκυκλο όχημα που κατευθυνόταν σε ένα γειτονικό χωριό», είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα