UEFA: Οι δέκα κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της σεζόν 2012-13

17:44 9/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα τη λίστα με τους δέκα ποδοσφαιριστές που είναι υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου παίκτη της σεζόν 2012-13, στην οποία συμπεριλαμβάνονται τέσσερις άσοι της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου. Στη σχετική ψηφοφορία έλαβαν μέρος δημοσιογράφοι από όλες τις ομοσπονδίες-μέλη της UEFA και κάθε ένας από αυτούς επέλεξε πέντε παίκτες, με τον πρώτο να παίρνει πέντε βαθμούς, τον δεύτερο τέσσερις
κ.ο.κ. Έτσι προέκυψε μία λίστα με 26 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι δέκα με τη μεγαλύτερη βαθμολογική συγκομιδή «προκρίθηκαν» στην επόμενη φάση. Από αυτή θα προκύψουν (με ψηφοφορία των ίδιων δημοσιογράφων) οι τρεις φιναλίστ, που θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα της UEFA στις 6 Αυγούστου, ενώ ο τελικός νικητής, τον οποίο θα επιλέξουν οι ίδιοι δημοσιογράφοι, θα πάρει το βραβείο του στις 29 Αυγούστου στο Μονακό, στη διάρκεια της κλήρωσης για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Λιονέλ Μέσι (2011) και ο συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα, Αντρές Ινιέστα (2012), πήραν το βραβείο του καλύτερου παίκτη στα πρώτα δύο χρόνια «ζωής» του θεσμού, μολονότι μόνο ο πρώτος είναι φέτος υποψήφιος. Ο Αργεντινός θα διεκδικήσει το βραβείο απέναντι σε τέσσερις παίκτες της Μπάγερν Μονάχου, οι οποίοι βοήθησαν τη γερμανική ομάδα να κατακτήσει το τρεμπλ και οι οποίοι είναι οι Τόμας Μίλερ, Φρανκ Ριμπερί, Άριεν Ρόμπεν και Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.

Οι δέκα υποψήφιοι είναι οι εξής:

Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλία) - Τότεναμ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία) - Ρεάλ Μαδρίτης
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία) - Παρί Σεν Ζερμέν
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Πολωνία) - Ντόρτμουντ
Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) - Μπαρτσελόνα
Τόμας Μίλερ (Γερμανία) - Μπάγερν Μονάχου
Φρανκ Ριμπερί (Γαλλία) - Μπάγερν Μονάχου
Άριεν Ρόμπεν (Ολλανδία) - Μπάγερν Μονάχου
Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Γερμανία) - Μπάγερν Μονάχου
Ρόμπιν φαν Πέρσι (Ολλανδία) - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Keywords
Τυχαία Θέματα