"Κεραυνοί" από πρώην παίκτη του Λεβαδειακού για τη Σούπερ Λίγκα!

16:47 4/9/2014 - Πηγή: E-Typos
Σοβαρότατες καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάνει ο Ολιβιέ Καπό, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην γαλλική ιστοσελίδα sofoot.com. Ο Γάλλος διεθνής, ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στον Λεβαδειακό και πλέον ανήκει στην πολωνική Κορόνα Κίελτσε, περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την εμπειρία του από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, κάνοντας λόγο για "στημένους" αγώνες, απειλές που δέχθηκε και για "τακτικές μαφίας", ενώ εγκαλεί την UEFA για το γεγονός ότι δεν ασχολείται με το τι συμβαίνει στα ελληνικά γήπεδα.

Ο
Καπό λέει αρχικά ότι είπε το "ναι" στην πρόταση του Λεβαδειακού, επειδή επηρεάστηκε από τη θετική εμπειρία του Τζιμπρίλ Σισέ στη χώρα μας. Στη συνέχεια αναφέρει ότι «... το επίπεδο του πρωταθλήματος γενικά είναι χαμηλό. Υπάρχουν μόνο δύο μεγάλες ομάδες, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, οι οποίες είναι πραγματικά πολύ πιο πάνω από τις υπόλοιπες. Επειτα, η Ελλάδα είναι γνωστή για τους φιλάθλους της. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα μαζί τους, ρατσιστικό ή οτιδήποτε άλλο. Για να πω την αλήθεια, δεν υπήρχαν φίλαθλοι όταν παίζαμε. Τα γήπεδα ήταν σχεδόν άδεια».

Ακολουθεί μία... μάλλον προβοκατόρικη ερώτηση για το κατά πόσον η Σούπερ Λίγκα είναι τόσο διεφθαρμένη, όσο φημολογείται. «Τα πάντα είναι διεφθαρμένα!», απαντά ο Καπό και συνεχίζει: «Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, ιδιαίτερα στον Λεβαδειακό. Για να σας δώσω μια ιδέα, σε 18 εκτός έδρας παιχνίδια την περασμένη χρονιά (σ.σ. στην πραγματικότητα ήταν 17), πήραμε μόλις ένα βαθμό, παρ΄όλα αυτά καταφέραμε να τερματίσουμε ένατοι. Σε ποιο άλλο πρωτάθλημα το βλέπετε αυτό; ... Παίζονται πολλά στοιχήματα κι οι αγώνες αγοράζονται. Η UEFA δεν δίνει προσοχή στην Ελλάδα. Τα ματς μεταδίδονται μόνο εντός της χώρας, άντε και στην Τουρκία. Κάποια παιχνίδια συνεχίζονται ως το 99ο λεπτό. Η UEFA δεν ενδιαφέρεται, όμως τέτοια πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν παίκτες της ομάδας μου που έχουν γράψει επιστολές στην UEFA, αλλά δεν βγαίνει τίποτα. Βάσει νόμου, όταν ένας παίκτης παραμένει απλήρωτος επί 90 ημέρες, είναι ελεύθερος και μπορεί να κάνει προσφυγή στην UEFA. Κι όταν ένας πρόεδρος συλλόγου λάβει επιστολή από την UEFA, είναι υποχρεωμένος να πληρώσει ένα μήνα στον παίκτη. Κάνει ακριβώς αυτό και η κατάσταση διαιωνίζεται. Οταν διαμαρτύρεσαι, οι διοικούντες σου λένε κατά πρόσωπο ότι θα πούνε ψέματα και είναι ο λόγος τους απέναντι στον δικό σου. Οι ατζέντηδες δεν δουλεύουν για τους παίκτες, αλλά για τους συλλόγους, και σε περίπτωση διαφωνίας μένουν σιωπηλοί».

Ο Καπό καταγγέλει ότι οι διοικήσεις φτιάχνουν «μαύρα» συμβόλαια τα οποία δεν αναγνωρίζονται από τις διεθνείς αρχές, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να βρουν το δίκιο τους και στο τέλος να παίρνουν το 1/3 των χρημάτων που δικαιούνται. «Και πάνω απ΄όλα, υπάρχει ο φόβος», επισημαίνει ο Γάλλος άσος, ο οποίος πνέει μένεα κατά του "ισχυρού άνδρα" του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη: «Ηδη νομίζω έχει καταδικαστεί σε τρία χρόνια για "στήσιμο" αγώνων, δεν ξέρω αν έχει φυλακιστεί. Εχει σωματοφύλακες, σας φαίνεται αυτό φυσιολογικό; Πιστεύετε ότι ο (σ.σ. πρόεδρος της Λιόν) Ζαν-Μισέλ Ολά έχει σωματοφύλακες; Οχι. Αυτός (σ.σ. ο Κομπότης) έχει τέσσερις ή πέντε και οπλοφορεί ενώπιον όλων. Ολοι οι παίκτες φοβούνται να του μιλήσουν ... Οταν είχα την τύχη να πληρώνομαι, πήγαινα στην τράπεζα να πάρω την επιταγή μου, αντί να πάω στο γραφείο του προέδρου. Αυτός αποφασίζει μόνος του. Ο σύλλογος διοικείται όπως η μαφία! Πολλοί παίκτες της ομάδας δέχονταν απειλές. Εμένα προσωπικά με απείλησε πολλές φορές. Υπήρξαν απειλές θανάτου από μεριάς του προέδρου. Πριν από ένα ματς, ήρθαν κάποιοι άνθρωποι σπίτι μου, γείτονες, και μου ζήτησαν να πάρω κόκκινη κάρτα. Είχαν παίξει στοίχημα και μου πρότειναν να μου δώσουν μερίδιο από τα κέρδη τους σε αντάλλαγμα. Και ο πρόεδρος, ο οποίος το γνώριζε από την αρχή, με κάλεσε την παραμονή του εν λόγω αγώνα για να με ρωτήσει αν δέχθηκα την πρόταση. Του απάντησα ότι εγώ είμαι νομοταγής, ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο και ότι, αν πιστεύει ότι είμαι διεφθαρμένος παίκτης, μπορούσα να φύγω από την ομάδα. Στο σημείο εκείνο μου αποκρίθηκε: "Δεν θα πας πουθενά, γιατί θα σε σκοτώσω, μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά σου. Δεν πρόκειται να ξαναδείς την οικογένειά σου". Στο τέλος όμως έπαιξα στο ματς, χάσαμε και γύρισα σπίτι μου. Πιστεύω ότι ήθελε να δοκιμάσει τους ποδοσφαιριστές, να τους φοβίσει. Αυτό δείχνει τι είναι ικανοί να κάνουν. Ολα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με όσα έζησα στη Γαλλία ή στην Αγγλία στο παρελθόν. Ακόμη και η Αφρική είναι σε καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα στο ποδόσφαιρο».

Ο έμπειρος παίκτης υποστηρίζει στη συνέχεια ότι έλαβε περίπου τα μισά χρήματα απ΄όσα προβλέπονταν στο συμβόλαιό του και δεν πρόκειται να κυνηγήσει περισσότερα. «Ηθελα μόνο να φύγω από τη χώρα, γιατί όλη αυτή η ιστορία με κούρασε. Πρέπει οι νεαροί παίκτες να είναι πολύ προσεκτικοί με το ελληνικό ποδόσφαιρο», τονίζει ο Καπό, που λέει επιπλέον ότι υπήρχαν συμπαίκτες του σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τον ίδιο: «Νομίζω ότι φοβούνταν λίγο το όνομά μου. Ημουν Γάλλος διεθνής και ήμουν πιο ήρεμος σε σχέση με άλλους. Για τους πρώην συμπαίκτες μου τα πράγματα ήταν πιο σοβαρά, έχουν οικογένειες και δεν πληρώνονταν. Για παράδειγμα, για τις διακοπές των Χριστουγέννων αρκετοί πήραν μόλις 100 ευρώ. Υπήρχαν παιδιά που αναγκάστηκαν να λύσουν το συμβόλαιό τους και να φύγουν. Οσοι ήταν τραυματίες, δεν πληρώνονταν».
Keywords
Τυχαία Θέματα