Κ. Παπανικολάου: Μεγάλο επίτευγμα θα είναι η επιστροφή μας σε F4

17:19 24/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας παραχώρησε σήμερα ο Κώστας Παπανικολάου. Ο διεθνής σμολ φόργουορντ του Ολυμπιακού δήλωσε αισιόδοξος όσον αφορά την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λονδίνου, λόγω του πλεονεκτήματος της έδρας και της παρουσίας των φιλάθλων των «ερυθρόλευκων» στον 5ο προημιτελικό με την Αναντολού Εφές, την ερχόμενη Παρασκευή (26/4, 21:45). Ο Παπανικολάου εξήγησε πως αποτελεί επιτυχία να επιστρέψει σε
φάιναλ φορ ο πρωταθλητής Ευρώπης την αμέσως επόμενη χρονιά, μετά την κατάκτηση του τίτλου.

«Γι΄αυτό παλεύαμε όλη τη σεζόν, για να έχουμε πλεονέκτημα έδρας. Δουλέψαμε σκληρά για να το αποκτήσουμε και τώρα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Είναι ένα παιχνίδι κι όλα μπορούν να συμβούν. Ελπίζω τα πράγματα να είναι ευνοϊκά για μας. Μπορεί οι αντίπαλοί μας να έχουν ψυχολογικό πλεονέκτημα μετά τις δύο νίκες τους, αλλά εμείς παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στο κοινό μας που μας βοηθά. Όταν αρχίσουμε να σκοράρουμε θα φωνάζουν για μας και αυτό μπορεί να δυσκολέψει τους αντιπάλους. Αν δεν παίζουμε καλά, χειροκροτούν και προσπαθούν να μας βοηθήσουν να ανακάμψουμε. Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας ο κόσμος», εξήγησε ο Παπανικολάου.

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να αποδειχθεί "κλειδί" στην επίτευξη του στόχου της πρόκρισης, ο Παπανικολάου απάντησε: «Πιστεύω θα παίξει σημαντικό ρόλο το ποιος το θέλει περισσότερο. Έχουμε παίξει ήδη έξι φορές φέτος και δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά από τακτικής πλευράς. Η ομάδα που θα βγει στο παρκέ και θα παλέψει περισσότερο θα δείξει στον αντίπαλο ότι το θέλει πιο πολύ. Αυτό κάναμε πέρυσι στο φάιναλ φορ. Το θέλαμε περισσότερο από όλους και πήραμε τον τίτλο».

Για τη βελτίωση κατά 20% της ευστοχίας του στα σουτ τριών πόντων, ο Παπανικολάου εξήγησε: «Πέρα από την ομαδική προπόνηση, πρέπει να δουλεύεις και ατομικά για να βελτιωθείς και να βοηθάς περισσότερο την ομάδα σου. Δούλεψα όλο το καλοκαίρι και μέσα στη σεζόν με τους προπονητές μας, που με έχουν βοηθήσει πολύ. Προσπαθώ να βελτιώσω το παιχνίδι μου, αλλά οφείλω να αναγνωρίσω και τη συμβολή των συμπαικτών μου. Τις περισσότερες φορές αυτοί μου δίνουν τα σουτ. Αν δεν ήταν εκείνοι, ίσως να μην είχα αυτά τα σουτ».

Στη συνέχεια ανέλυσε το ρόλο του στην ομάδα του Ολυμπιακού: «Προσπαθώ να κάνω αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Να δίνω ενέργεια και να παίζω άμυνα. Αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που προσπαθώ να δώσω. Αν μπορώ να πάρω και κάποιες επιθέσεις ή να δημιουργήσω για κάποιον άλλο, φυσικά και θα το κάνω. Όλα αρχίζουν όμως από την άμυνα. Αυτό είναι που ανεβάζει την αυτοπεποίθησή σου».

Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας πέρυσι από τον Ολυμπιακό «με γέμισε αυτοπεποίθηση και θέληση να προσπαθώ περισσότερο και να δουλεύω πιο πολύ για μένα και την ομάδα μου. Αυτό είναι το σημαντικότερο που μου έδωσε», εξήγησε για την πρωτιά στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Μαΐου 2012.

Στο τέλος, ο Κώστας Παπανικολάου κατέθεσε: «Θέλουμε να πάμε στο φάιναλ φορ, ποιος δεν θα το ήθελε; Είναι μία σπουδαία ευκαιρία για μας να είμαστε παρόντες και να προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Θα αποτελεί μεγάλο επίτευγμα για μένα και την ομάδα μου. Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια πως ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν παίζει πάντα καλά την επόμενη χρονιά. Για μας, το να είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και να επιστρέψουμε άμεσα, την αμέσως επόμενη χρονιά δηλαδή, στο φάιναλ φορ θα είναι επιτυχία. Και θα είναι κάτι σπουδαίο για τον κόσμο μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα