Κ. Παπανικολάου: Ίδια συγκέντρωση και ενέργεια στην άμυνα αύριο

20:35 11/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Μόνο 2.500 εισιτήρια δεν έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής ενόψει του δεύτερου προημιτελικού της Ευρωλίγκας, Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές. Όπως και χθες, έτσι και αύριο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, θα έχουν 6ο παίκτη τον κόσμο τους στο ΣΕΦ, στην προσπάθεια για το 2-0, το δεύτερο δηλαδή βήμα προς το Λονδίνο και το φάιναλ φορ
(10-12 Μαΐου). Όπως και πριν τον πρώτο προημιτελικό με την Εφές, έτσι και σήμερα, μία ημέρα πριν τον δεύτερο αγώνα με την τουρκική ομάδα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, βρέθηκε στο ΣΕΦ και παρακολούθησε την προπόνηση της ομάδας. Με αθλητική περιβολή, έκανε και την ατομική του προπόνηση με σουτ έξω από τα 6.75, όπως συνηθίζει εξάλλου, πριν την είσοδο των παικτών στο παρκέ. Παρόντες ήταν και ο αδελφός του προέδρου, Γιώργος, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλιας και ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος. «Ίδια συγκέντρωση και ενέργεια στην άμυνα,» παρακίνησε τους συμπαίκτες του ο Κώστας Παπανικολάου, ενώ απένειμε τα εύσημα στον Γιώργο Πρίντεζη για την εκπληκτική εμφάνισή του χθες. «Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς, να παίξω άμυνα, είτε στον Γκόρντον, είτε στον Φάρμαρ,» δήλωσε ο Δημήτρης Κατσίβελης.

Ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου: «Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε αύριο την ίδια συγκέντρωση και να βγάλουμε την ίδια ενέργεια στην άμυνα. Από εκεί ξεκινούν όλα. Οι 62 πόντοι που πέτυχε μόνο η Εφές αποδεικνύουν την καλή δουλειά που κάναμε στην άμυνα. Θα γίνει ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι αύριο. Αυτοί σίγουρα θα είναι πιο προετοιμασμένοι... κι εμείς όμως θα είμαστε. Είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Σε τέτοια παιχνίδια που οδηγούν στο φάιναλ φορ, είναι τόσο υψηλό το κίνητρο για τους παίκτες που το μυαλό δεν σκέφτεται την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Όλοι νιώθουμε την ίδια κούραση, αλλά δεν το σκεφτόμαστε. Δεν μπορείς ν’ αλλάξεις πολλά μέσα σε μία μέρα. Κάποια τρικ σίγουρα μπορείς να κάνεις για ν’ αλλάξεις το ρυθμό. Το θέμα είναι που θέλεις να ρισκάρεις. Χθες, η Εφες αποφάσισε να ρισκάρει με τον Πρίντεζη και ο Γιώργος τους τιμώρησε. Η ομάδα μας έχει ταλέντο, ειδικά στην επίθεση. Το θέμα είναι να είμαστε το ίδιο καλοί, και προσηλωμένοι στην άμυνα. Να είναι καλά ο Πρίντεζης, να είναι υγιής και να μας βοηθάει σε όλα τα παιχνίδια. Σίγουρα ο κόσμος μας έδωσε μεγάλη η βοήθεια χθες. Ελπίζουμε να έχουμε την ίδια υποστήριξη στο κρίσιμο αυριανό παιχνίδι για το 2-0. Ο κόσμος πανηγυρίζει μαζί μας. Θέλουμε να βάζει τη φωνή και να μας εμψυχώνει, όταν κάτι δεν πάει καλά στο παρκέ. Έτσι, όπως έκανε χθες».

Ο Δημήτρης Κατσίβελης στάθηκε επάξια και χθες δικαιώνοντας τον προπονητή του, Γιώργο Μπαρτζώκα, για την εμπιστοσύνη που του έδειξε: «Το πρόγραμμα είναι έτσι, με διαδοχικά παιχνίδια. Είναι δουλειά μας να το κάνουμε αυτό και να ανταποκρινόμαστε. Κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι και τώρα πρέπει να συνεχίσουμε για να πάρουμε και το δεύτερο παιχνίδι μέσα στην έδρα μας. Η Εφές στο πρώτο παιχνίδι έπαιξε καλή άμυνα στο Σπανούλη. Όμως, ο Βασίλης βρήκε πολύ εύκολες πάσες και βοήθησε ν’ ανοίξει την άμυνα. Η άμυνά μας ήταν καλή, αλλά θέλει βελτίωση. Θα δουλέψουμε στην προπόνηση σ΄ αυτά και θα είμαστε ακόμη καλύτεροι αύριο. Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς. Ο Γκόρντον είναι καλύτερος στη διείσδυση, αλλά ψάχνει να δημιουργήσει κιόλας. Είναι πολύ διαφορετικός από τον Φάρμαρ».
Keywords
Τυχαία Θέματα