Ιταλία: Παραιτήθηκε ο Ου. Μπόσι μετά το σκάνδαλο

19:00 5/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο γραμματέας της Λέγκα, Ουμπέρτο Μπόσι, υπέβαλλε πριν λίγο την παραίτησή του στο ομοσπονδιακό συμβούλιο του κόμματος. Η απόφαση του Μπόσι, οφείλεται στις αποκαλύψεις των τελευταίων δυο ημερών, βάσει των οποίων, όπως υποστηρίζει δικαστική έρευνα, μέρος των δημόσιων χρηματοδοτήσεων που θα έπρεπε να καλύψουν τα εκλογικά έξοδα του κόμματος χρησιμοποιήθηκαν για προσωπικό όφελος του γραμματέα της Λέγκα και της οικογένειάς του.

Ο Μπόσι και τα παιδιά του αρνήθηκαν
κάθε ευθύνη, αλλά, σύμφωνα με τον τύπο, τόσο τα ντοκουμέντα του πρώην ταμία της Λέγκα, Φραντσέσκο Μπελσίτο, όσο και η κατάθεση της γραμματέως του ίδιου του ηγέτη της, αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.

Ο ιταλικός τύπος, κάνει σήμερα λόγο για ποσό που αγγίζει τις 200.000 ευρώ και με το οποίο φέρονται να πληρώθηκαν σχολεία του μεγαλύτερου γιού του Μπόσι, Ρέντσο, αυτοκίνητα πολυτελείας, ταξίδια, κλπ.

Η παραίτησή του θεωρείται "οριστική και αμετάκλητη" και του κόμματος , μπορεί, προσωρινά να ηγηθεί μια τριμελής επιτροπή.

Οι αναλυτές, δεν παραλείπουν να τονίσουν ότι "η πτώση αυτή του Μπόσι, σημειώνεται είκοσι χρόνια, ακριβώς, μετά την πρώτη, μεγάλη, εκλογική επιτυχία της Λέγκα, το 1992". Το κύριο σύνθημά της ήταν, τότε "Contro Roma ladrona", (Κατά της Ρώμης, της μεγάλης κλέφτρας).
Keywords
Τυχαία Θέματα