Ιταλία: Ο Μαραντόνα χρωστάει στην εφορία 39 εκατ. ευρώ

Ιταλοί εφοριακοί επέδωσαν στον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, κατά την επίσκεψή του στο Μιλάνο, «ραβασάκι» 39 εκ ευρώ, από οφειλές συν προσαυξήσεις και πρόστιμα από την εποχή που αγωνιζόταν στη Νάπολι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Στην κοινοποίηση της απόφασης της «Equitalia» προς το θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, υπάρχει και σχετική ημερομηνία αποπληρωμής.

Στο Μιλάνο, ο Μαραντόνα βρέθηκε προσκεκλημένος της εφημερίδας «Gazzetta dello sport», η οποία ξεκινά τη διανομή ενός DVD
αφιερωμένου στην καριέρα του παλιού Αργεντινού παίκτη. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει οφειλές στην εφορία και το ποσό που του ζητούν ισχυρίζεται ότι έπρεπε να καταβληθεί από την τότε διοίκηση της Νάπολι.

«Εγώ το μόνο που επεδίωξα κατά τη διάρκεια της καριέρας μου ήταν να προσφέρω αγάπη στον κόσμο και ποδοσφαιρικό θέαμα χωρίς να προκαλέσω κακό σε κανένα άνθρωπο. Πολλοί όμως φρόντισαν να δείξουν την κακία τους. Η μόνη αλήθεια, την οποία σύντομα θα διαπιστώσουν όλοι, δημοσιεύεται στο βιβλίο μου που θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Η διαμάχη του με τις ιταλικές φορολογικές αρχές ξεκίνησε από τότε που αγωνιζόταν στη Νάπολι το διάστημα 1984-1991. Ακολούθησαν καταδικαστικές αποφάσεις και υποβολή εφέσεων εκ μέρους του και η υπόθεση εξακολουθεί να εκκρεμεί, αφού όλο αυτό το διάστημα οι τόκοι «τρέχουν» και τα πρόστιμα έχουν ανεβάσει το συνολικό οφειλόμενο ποσό στα 39 εκ ευρώ.

Πάντως εδώ δείχνει να ισχύει και για τις ιταλικές αρχές το: «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» και μάλλον οι γείτονες θα πρέπει να ξεχάσουν τουλάχιστον αυτό το ποσό και να συμβιβαστούν με το «Χρυσό Αγόρι» σε χρήματα που μπορεί να καταβάλλει, αντί να του ζητούν τον «ουρανό με τ΄ άστρα», ειδικά μετά τις περιπέτειες κυρίως με την υγεία του που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα