Ισπανία: Τα ξενοδοχεία Παραδόρες θα απολύσουν 350 εργαζόμενους

16:12 3/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Τα πολυτελή ξενοδοχεία Παραδόρες (που ως επί το πλείστον στεγάζονται σε ιστορικά οικοδομήματα, παλαιούς πύργους, ή μοναστήρια) στην Ισπανία πρόκειται να καταργήσουν 350 θέσεις εργασίας στις 94 διαφορετικές εγκαταστάσεις τους, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση των CCOO (Comiciones Obreras), μία από τις μεγάλες εργατικές ομοσπονδίες της χώρας, η οποία έχει υπογράψει τη συμφωνία για την ενεργοποίηση του σχεδίου που προβλέπει τις αποχωρήσεις.
Οι εργαζόμενοι στις ξενοδοχειακές αυτές εγκαταστάσεις είχαν πραγματοποιήσει πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις
τις τελευταίες εβδομάδες, με επιστέγασμα το διήμερο της αργίας 31ης Δεκεμβρίου-1ης Ιανουαρίου, διαμαρτυρόμενοι για το κοινωνικό πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης, που προβλέπει την αποχώρηση 644 υπαλλήλων, δηλ. του 14% του συνολικού αριθμού απασχολουμένων στις επιχειρήσεις αυτές, και το οριστικό κλείσιμο επτά ξενοδοχείων.
Η τελική συμφωνία «συμπεριλαμβάνει την συνολική κατάργηση 350 θέσεων εργασίας», υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση.
Οι CCOO επιβεβαιώνουν επίσης το πλήρες κλείσιμο ενός Παραδόρ, αυτού στο Πουέρτο Λουμπρέρας (νότος) και την εποχιακή διακοπή λειτουργίας σε περίπου τριάντα άλλες εγκαταστάσεις για δύο, τρεις, ή και τέσσερις μήνες, αντί για πέντε όπως προβλεπόταν αρχικά.
Περίπου άλλα 15 εστιατόρια των επιχειρήσεων θα κλείσουν και οι υπηρεσίες εστίασης θα αναδιοργανωθούν σε νέα βάση, προσθέτει η οργάνωση.
Ιδρυθέν προ 80 ετών, με στόχο την προβολή της εικόνας της Ισπανίας στο εξωτερικό, το δίκτυο των 94 Παραδόρες προσφέρει στους ενοίκους του μία ματιά στην παράδοση της χώρας, παρέχοντάς τους κατάλυμα σε ιστορικά κτήρια, συνδυάζοντας συνάμα τις ανέσεις του 21ου αιώνα.
Η μεγάλη τους πρωτοτυπία έγκειται στο πλαίσιο διαμονής που προτείνουν στον παραθεριστή: παλαιά φρούρια, ανακαινισμένες επαύλεις και μέγαρα, μοναστήρια που έχουν τροποποιηθεί και κυρίως σε τοποθεσίες με περίφημη θέα. Ακόμη και τα νεόδμητα κτήρια των εγκαταστάσεών τους εξασφαλίζουν πάντοτε μία προνομιούχα θέα στους ενοίκους τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα