Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλο

15:29 3/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Σε ανταπόδοση για τη "θεσμική συνδρομή" του υπουργείου Εξωτερικών στην προετοιμασία της επίσκεψης του Αλ. Τσίπρα στη Βραζιλία και την Αργεντινή, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του.
Όπως τόνισε σχετικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στόχος είναι η "καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας
στο εξωτερικό" και η επίτευξη "συναινετικής εξωτερικής πολιτικής". Δεδομένου δε, όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών, ότι η αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι εσωτερικό ζήτημα, ο "καλός συντονισμός κυβέρνησης και κομμάτων" διευκολύνει για την ανάπτυξη διαύλων με στόχο την αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της χώρας και του ρόλου της στη διεθνή σκηνή.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι δεν ήταν επιδίωξη της επίσκεψης "η αντιγραφή μοντέλων", αλλά η "διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος σε δύο σύμμαχες χώρες". Τονίζοντας εξάλλου ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε "ευήκοα ώτα" στην αναζήτηση αλληλεγγύης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι "προτεραιότητα" του κόμματός του είναι η ανάπτυξη "πολυδιάστατης και ενεργού εξωτερικής πολιτικής" και ζήτησε να αναβαθμιστούν οι σχέσεις της χώρας μας με τη λατινική Αμερική.
Keywords
Τυχαία Θέματα