ΗΠΑ: Στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος του Ιράκ, αλ Μαλίκι

00:45 2/11/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε την Παρασκευή στο Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Νουρί αλ-Μαλίκι. Τις συζητήσεις απασχόλησε, κυρίως, η ανάγκη να αντιμετωπιστεί η αναζωπύρωση της απειλής της Αλ Κάιντα εν μέσω της αυξανόμενης βίας στο Ιράκ κατά τους τελευταίους μήνες.
«Δυστυχώς, η Αλ Κάιντα εξακολουθεί να δραστηριοποιείται και πρόσφατα αύξησε την ενεργητικότητά της» δήλωσε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση. « Συζητήσαμε την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής οργάνωσης που δρα όχι
μόνο στο Ιράκ, αλλά αποτελεί επίσης απειλή για ολόκληρη την περιοχή και για τις Ηνωμένες Πολιτείες» συμπλήρωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Οι δύο χώρες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία σημειώνεται η ανάγκη «για επείγουσα δράση», καθώς επίσης η αναγκαιότητα επιπλέον στρατιωτικού εξοπλισμού που θα θέσει στο στόχαστρο τις τρομοκρατικές ομάδες, χωρίς όμως να διευκρινίζεται λεπτομερώς το στρατιωτικό υλικό που θα μπορούσε να παράσχει στο μέλλον η Ουάσιγκτον προς το Ιράκ.

Οι Ομπάμα και αλ-Μαλίκι συζήτησαν επίσης τη σύγκρουση στη γειτονική Συρία, το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και την παραγωγή πετρελαίου στο Ιράκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα