Ειδική εγκύκλιος για το εργόσημο

Ειδική εγκύκλιο για την απογραφή και χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους αμειβόμενους με εργόσημο εξέδωσε το ΙΚΑ.

Η εγκύκλιος παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία απογραφής στο Μητρώο Ασφαλισμένων και χορήγησης Ασφαλιστικής ικανότητας σε πρόσωπα που ασφαλίζονται με «Εργόσημο».

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με ευθύνη των Διευθυντών των Υποκαταστημάτων

Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., κατά την απογραφή στο Μητρώο Ασφαλισμένων και χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας, βάσει «Εργοσήμου», θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα οι οδηγίες της σχετικής Εγκυκλίου.

Με τα νέα δεδομένα, η απογραφή στο Μητρώο Ασφαλισμένων των αμειβόμενων και ασφαλιζόμενων βάσει «Εργοσήμου» προσώπων θα πραγματοποιείται αποκλειστικά στα Υποκαταστήματα Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. του τόπου κατοικίας τους με την προσκόμιση του πρώτου πρωτότυπου εξαργυρωμένου «Εργοσήμου», από όπου θα αντλούνται τα στοιχεία του εργοδότη, χωρίς ωστόσο να συμπληρώνεται το αντίστοιχο πεδίο «Α.Μ.Ε. ΕΡΓΟΔΟΤΗ».

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, ως ημερομηνία έναρξης της ασφάλισης στο Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. θα αναγράφεται η πρώτη ημερολογιακή ημέρα του ημερολογιακού τριμήνου του απογραφόμενου προσώπου και η πρώτη ημερολογιακή ημέρα του ημερολογιακού μήνα εξαργύρωσης.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Keywords
Τυχαία Θέματα