Ινδία: Αστυνομικοί έκλεψαν και πέταξαν από μια γέφυρα τους επιζώντες από το ποδοπάτημα

Οι επιζήσαντες από το πολύνεκρο επεισόδιο που σημειώθηκε την Κυριακή έξω από έναν ναό στην κεντρική Ινδία υποστηρίζουν ότι άνδρες που φορούσαν αστυνομικές στολές τους λήστεψαν και τους έριξαν από μια γέφυρα, στο κρατίδιο Μάντια Πραντές.

Το τεράστιο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο ναό ποδοπατήθηκε πάνω σε μια γέφυρα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 115 άνθρωποι. Μια γυναίκα που μίλησε στο ειδησεογραφικό κανάλι NDTV από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται τραυματισμένη είπε ότι ενώ ο κόσμος προσπαθούσε να φύγει από τη γέφυρα, άνδρες που φορούσαν στολή της έκλεψαν τα σκουλαρίκια,
το κολιέ και τα βραχιόλια της.

Μια άλλη γυναίκα υποστήριξε ότι άνδρες με αστυνομικές στολές την έριξαν από τη γέφυρα. "Σώθηκα επειδή το σάρι μου πιάστηκε στη γέφυρα, ανακόπτοντας την πτώση μου. Αυτοί οι ένστολοι έσπρωχναν πολλούς ανθρώπους από τη γέφυρα, ακόμη και παιδιά. Το είδα", πρόσθεσε.

Το ποδοπάτημα, στο οποίο τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, πυροδοτήθηκε από τη φήμη ότι μια γέφυρα που οδηγούσε στο ναό Ρατανγκάρ της περιφέρειας Ντατία ήταν έτοιμη να καταρρεύσει.

"Η δικαστική έρευνα θα αποκαλύψει εάν οι ισχυρισμοί των επιζώντων είναι ψευδείς", δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Ντ. Κ. Άρια. Οι αρχές πάντως έχουν ήδη θέσει σε αργία 21 τοπικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της αστυνομίας και του υπαρχηγού επειδή "δεν εκτέλεσαν σωστά τα καθήκοντά τους".

Η κυβέρνηση του Μάντια Πραντές έχει συγκροτήσει μια ερευνητική επιτροπή με επικεφαλής έναν συνταξιούχο δικαστή, η οποία πρέπει να υποβάλει την έκθεση με τα συμπεράσματά της μέσα σε δύο μήνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα