Δηλώσεις Μπάουερμαν, Γκετσεβίτσιους για τον αγώνα Λιέτουβος-ΠΑΟ

Ιδανική θεωρεί πως είναι για την ομάδα του, Λιέτουβος Ρίτας, ο Γερμανός τεχνικός Ντιρκ Μπάουερμαν, η στιγμή που αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό (Πέμπτη, 17/10) για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, καθώς, όπως εξήγησε σε λιθουανικά ΜΜΕ, ο κάτοχος του νταμπλ στην Ελλάδα δεν έχει προλάβει ακόμη να βρει ρυθμό. Η ομάδα της Λιθουανίας στον αντίποδα μετρά 7 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις που μετέχει.

Ο Ντιρκ Μπάουερμαν ξεκίνησε λέγοντας: «Στον τελευταίο
αγώνα με την Νίζνι παίξαμε καλά μετά τις πρώτες δύο περιόδους. Έχουμε αυτοπεποίθηση, γιατί έχουμε ένα νικηφόρο σερί αγώνων. Είναι η κατάλληλη στιγμή να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό, καθώς στην έναρξη της σεζόν δεν έχουν βρει ρυθμό. Τη Δευτέρα ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό και θα είναι θυμωμένοι, όμως εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να τους αντιμετωπίσουμε».

Σε ερώτηση για το πόσο θετικά έχει επιδράσει στην ψυχολογία των παικτών του η πρόκριση στην Α΄ φάση της διοργάνωσης, μέσω των προκριματικών γύρο, ο Μπάουερμαν απάντησε: «Φυσικά. Μας γέμισε αυτοπεποίθηση. Μετά την πρόκριση, όλοι άρχισαν να παίζουν με μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση. Έχουμε, όμως, να κάνουμε αρκετή δουλειά ακόμη».
Ποιες είναι οι διαφορές στη Λιέτουβος Ρίτας εν συγκρίσει με την περασμένη σεζόν; Ο Μπάουερμαν τόνισε: «Αυτή την σεζόν η ομάδα έχει καλύτερη ατμόσφαιρα. Υπάρχει επικοινωνία και κατανόηση μεταξύ των παικτών. Την περασμένη σεζόν είχαμε τον Νέντοβιτς που του άρεσε περισσότερο να σκοράρει, ενώ φέτος ο Κουκ έχει ηγετικές ικανότητες και βελτιώνει τους συμπαίκτες του. Έχουμε καλύτερους παίκτες σε όλες τις θέσεις, όπως ο Γκετσεβίτσιους που μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους. Το σημαντικότερο επαναλαμβάνω είναι ότι έχουμε καλύτερη ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια».

Για τον Παναθηναϊκό, ο γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας στο μπάσκετ από τη θητεία του σε αρκετές ελληνικές ομάδες είπε: «Στον Παναθηναϊκό δεν προχώρησαν σε πολλές αλλαγές. Όμως, επέστρεψαν κάποιοι παίκτες όπως ο Μπατίστ και ο Φώτσης. Θα είναι δύσκολη αναμέτρηση. Αυτοί οι αγώνες είναι... εύκολοι για τους προπονητές, διότι οι παίκτες έχουν πολλά κίνητρα και αυτό που πρέπει να κάνει ο εκάστοτε προπονητής είναι να καταστρώσει ένα καλό πλάνο. Εγώ έχω πίστη στην ομάδα μου. Συμφωνώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί και εμείς το αουτσάιντερ, όμως έχουμε πιθανότητες».

Τέλος, στην ερώτηση αν θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί του ομίλου (4ου), ο Μπάουερμαν δήλωσε: «Συμφωνώ ότι αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο».

Παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι τον περασμένο Ιούνιο, ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Λιέτουβος Ρίτας. Ο «Γκέτσε» έχει εμπειρία από ντέρμπι «αιωνίων» στην Ελλάδα και γνωρίζει κάποιους από τους παίκτες στο ρόστερ του φετινού Παναθηναϊκού. «Είναι από τους αντιπάλους που γνωρίζω καλύτερα και θέλω να τον νικήσω. Είναι η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και η υπεροχή του Παναθηναϊκού δεν θα είναι τόσο ξεκάθαρη. Συχνά τους αρέσει να παίζουν "ένας εναντίον ενός" με τους Διαμαντίδη και Κάρι που έχουν την ικανότητα να σκοράρουν και να μοιράζουν την μπάλα. Θα είναι δύσκολο να αμυνθούμε. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλή άμυνα και είναι από τις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης», έκανε ένα "scouting report" o Λιθουανός διεθνής γκαρντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα