Η Βουλή τίμησε τους Έλληνες ολυμπιονίκες του 2012

Τις αντίξοες συνθήκες μέσα στις οποίες προπονούνται οι Έλληνες αθλητές, αλλά και την ανάγκη να ενισχυθεί ο τομέας του αθλητισμού, έστω και αν η οικονομική κρίση αφήνει περιορισμένα περιθώρια, αναγνώρισε σύσσωμη η Βουλή, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης στην οποία τιμήθηκαν οι Έλληνες ολυμπιονίκες των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Στους Έλληνες
ολυμπιονίκες απονεμήθηκαν χρυσά και αργυρά μετάλλια με την παράσταση του Θεού του αγώνα σε τετράδραχμο της Σκοπέλου του 5ου αιώνα.
Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, απένειμε το χρυσό μετάλλιο της Βουλής στον ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάκη, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο.
Το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, επίσης, απένειμε στις ολυμπιονίκες Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο κωπηλασίας στο διπλό σκιφ, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (τα μετάλλια παρέλαβε ο αντιπρόεδρος της κωπηλατικής ομοσπονδίας Ιωάννης Μωϋσίδης).
Το αργυρό μετάλλιο της Βουλή απένειμε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, στον ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, που είχε καταλάβει την 4η θέση στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης και στους ολυμπιονίκες Γιώργο Τζιάλα, Ιωάννη Χρήστου, Στέργιο Παπαχρήστο και Ιωάννη Τσίλη, που κατέκτησαν την 4η θέση στην τετράκωπο κωπηλασία άνευ πηδαλιούχου.
Στην ολυμπιονίκη της ξιφασκίας Βασιλική Βουγιούκα απένειμε το αργυρό μετάλλιο ο υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.
Από τους αντιπροέδρους της Βουλής απονεμήθηκαν τα αργυρά μετάλλια στους ολυμπιονίκες Βασίλη Τσολακίδη (6η θέση στο δίζυγο), Βύρωνα Κοκκαλάνη (6η θέση στην ιστιοπλοϊα), Σπύρο Λεμπέση (7η θέση στο ακόντιο), Κώστα Φιλιππίδη (7η θέση στο άλμα επί κοντώ), Κώστα Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα (8η θέση στο διπλό σκιφ) και στις ολυμπιονίκες Ευαγγελία Πλατανιώτη και Δέσποινα Σολωμού (8η θέση στη συγχρονισμένη κολύμβηση στο ντουέτο).
Τους ολυμπιονίκες συνεχάρη ο κ. Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι η Βουλή τους τιμά γνωρίζοντας ότι αγωνίστηκαν και προπονήθηκαν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.
Keywords
Τυχαία Θέματα