Η Θέση μας: Ο κίνδυνοςτης υποτροπής

20:01 27/9/2014 - Πηγή: E-Typos

Είναι γεγονός, το οποίο αναγνωρίζουν πλέον όλοι, ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει πλήρως τους στόχους του δημοσιονομικού προγράμματος που είχαν τεθεί, τηρώντας όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των πιστωτών και κατορθώνοντας να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα. Το θετικό αυτό αποτέλεσμα οφείλεται, βεβαίως, στις αιματηρές οικονομικές θυσίες των Ελλήνων πολιτών και πιστώνεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά.

ΕΙΝΑΙ
ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΦΕΣ ότι τα επόμενα βήματα που περιλαμβάνονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης και τα οποία θα πρέπει να πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα περιλαμβάνουν την οριστική έξοδο από το Μνημόνιο και το ΔΝΤ, τη διευθέτηση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο, καθώς και την προώθηση φορολογικών ελαφρύνσεων για την ανακούφιση της κοινωνίας από τα δυσανάλογα οικονομικά βάρη που έχει επωμισθεί και την τόνωση των επιχειρήσεων που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους.

ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι η θετική έκβαση των παραπάνω κρίσιμων υποθέσεων θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση και, παράλληλα, θα διαμορφώσει ευνοϊκές συνθήκες για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων 180 ψήφων και την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, γεγονός που θα αποτρέψει τις πρόωρες εκλογές και θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ της πραγματικής οικονομίας με μέτρα μείωσης της φορολογίας και αποκατάστασης της ρευστότητας, στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους για την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους και πολιτική σταθερότητα αποτελούν τις βασικές αρχές που προσδιορίζουν τον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης για τη σταδιακή έξοδο από την κρίση.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να επιτρέψουμε να γίνει είναι να ξανακυλήσει η ελληνική οικονομία, η οποία παρουσιάζει ήδη εμφανή σημάδια ανάκαμψης. Για το λόγο αυτό απαιτείται προσήλωση στην επίτευξη των στόχων και επιμονή στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων, όπως είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβεί με την ανεύθυνη και επικίνδυνη παροχολογία που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ κενά και τα νέα μέτρα, για τα οποία μιλούσαμε τα προηγούμενα χρόνια, φθάσαμε στο σημείο να προετοιμάζουμε την αποχώρηση του ΔΝΤ από τη χώρα. Και αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους βουλευτές που θα κληθούν να απαντήσουν στο δίλημμα για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.
Keywords
Τυχαία Θέματα