Η Ελλάδα στις αγορές: Ίσως και πάνω από 16 δισ. οι προσφορές-Κλείνει αύριο το "βιβλίο"

20:32 9/4/2014 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 20.25

Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενημέρωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, για τις εξελίξεις όσον αφορά στην προσπάθεια εξόδου της χώρας στις αγορές. Ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, έκανε λόγο για πολύ θετικές εξελίξεις που διαφαίνονται,
τονίζοντας πως περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές αύριο με το κλείσιμο του βιβλίου των αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο το πρωί στις 11.00 θα ανοίξει το βιβλίο των προσφορών με την Αθήνα να θέλει να αντλήσει ένα ποσό της τάξης των 2,5 με 3 εκατομμυρίων ευρώ και ήδη πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ θέλουν τις προσφορές να έχουν ξεπεράσει τα 16 δισ. ευρώ.

Οι δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα:

Γ. Στουρνάρας: Ήρθαμε να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο για μία θετική εξέλιξη, πολύ θετική εξέλιξη, θα έλεγα. Δεν μπορώ να σας πω πολλά απόψε. Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε αύριο.
Οι προσπάθειες, ο καλός προγραμματισμός επιβραβεύονται.

Δημοσιογράφος: Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί με βάση τις προσφορές, ξέρετε ποιο είναι;

Γ. Στουρνάρας: Δεν μπορώ να σας πω απόψε τίποτα.

Δημοσιογράφος: Σας βλέπουμε πολύ χαμογελαστό. Δεν ξέρω αν είναι και τόσο αισιόδοξα τα μηνύματα που έχετε.

Γ. Στουρνάρας: Αύριο, κάποια στιγμή θα σας πούμε περισσότερες λεπτομέρειες. Ευχαριστώ πολύ.

Ενημέρωση 18.53
Η ζήτηση για τα 5ετή ελληνικά ομόλογα έχει ξεπεράσει τα 11 δισ. ευρώ, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να αποκτήσουν μέρος της έκδοσης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Το ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών εκδηλώθηκε μόλις η Αθήνα έδωσε εντολή να προχωρήσει η έκδοση των ομολόγων με ύψος που εκτιμάται περί τα 2 δισ. ευρώ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι εντολές ζήτησης, στις οποίες περιλαμβάνονται περίπου 1,3 δισ. ευρώ από τις αναδόχους τράπεζες, είναι ισχυρή και οι τραπεζίτες θεωρούν ότι η απόδοση των ομολόγων θα κυμανθεί από 5% έως 5,25%, χαμηλότερα από τις προβλέψεις ορισμένων αναλυτών, σημειώνουν οι Financial Times.
Keywords
Τυχαία Θέματα