Η Α. Μέρκελ χαιρέτισε την απόφαση του Συνταγμ. Δικαστηρίου

16:51 12/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ χαιρέτισε σήμερα το πράσινο φως του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου στο σχέδιο στήριξης του ευρώ, το οποίο σηματοδοτεί "μια καλή ημέρα για την Ευρώπη".
"Είναι μια καλή ημέρα για τη Γερμανία, είναι μια καλή ημέρα για την Ευρώπη", δήλωσε η Μέρκελ μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο. "Η Γερμανία στέλνει
ένα ισχυρό μήνυμα προς την Ευρώπη και πέραν αυτής (...). Η Γερμανία αίρεται στο ύψος των ευθυνών της" για να επιλύσει την κρίση της ευρωζώνης, πρόσθεσε.
"Δεν ξεπεράσαμε ακόμη αυτή την κρίση, αλλά κάναμε τα πρώτα βήματα", δήλωσε ακόμη η καγκελάριος.
Η Μέρκελ επισήμανε επίσης στην ομιλία της πως δεν μπορούμε να περιμένουμε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επιτηρεί όλες τις τράπεζες στην Ευρώπη. "Το θέμα δεν είναι να επιτηρηθούν όλες οι τράπεζες και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο η ΕΚΤ. Πρόκειται μάλλον για την ποιότητα της επιτήρησης, όχι μόνο για την ποσότητα", τόνισε.
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε επίσης πως η απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου σηματοδοτεί "μια καλή ημέρα για την Ευρώπη, μια καλή ημερά για το ευρώ".
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε επίσης για την απόφαση πως "ήταν επιτέλους καιρός" να ληφθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα