Η FIFA ζήτησε στοιχεία από το Spiegel για τους αγώνες του Καμερούν

20:20 2/7/2014 - Πηγή: E-Typos
Η FIFA ζήτησε από το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» να της παραδώσει όλα τα έγγραφα που αναφέρονται στους ισχυρισμούς του καταδικασμένου για εμπλοκή σε χειραγώγηση αγώνων, Γουίλσον Ραζ Περουμάλ, ο οποίος είχε προβλέψει με ακρίβεια σε συνέντευξή του το αποτέλεσμα των αγώνων του Καμερούν στο μουντιάλ καθώς και ότι ένας παίκτης της θα αποβληθεί.

Ο τελευταίος ήταν ο Άλεξ Σονγκ ο οποίος είχε αποβληθεί στο ματς με την Κροατία όταν αναίτια χτύπησε με γροθιά στην πλάτη τον Μάντζουκιτς. Το παιχνίδι αμαυρώθηκε
επίσης από ένα περιστατικό λίγο πριν από το τέλος, όταν ο Ασού Εκοτό συνεπλάκη με τον συμπαίκτη του Μουκαντζό και προσπάθησε να τον χτυπήσει με το κεφάλι.

Η FIFA αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τις κατηγορίες ότι κάποιοι παίκτες έστησαν τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αγώνων της ομάδας, ενώ δεν αρνείται αλλά ούτε και επιβεβαιώνει ότι πραγματοποιεί επίσημα έρευνα για την υπόθεση.

Στέλεχος της FIFA εξέφρασε αμφιβολίες για τυς ισχυρισμούς του Περουμάλ αλλά τόνισε ότι θέλει να εξετάσει τα στοιχεία που έχει το γερμανικό περιοδικό. «Εκφράζουμε τις διαφωνίες μας για τις κατηγορίες που δημοσιεύονται στο Der Spiegel. Ζητήσαμε να μας παραδώσουν όλο το υλικό που έχουν στην κατοχή τους για να το εξετάσουμε. Το άρθρο που δημοσίευσαν πλήττει την τιμιότητα των αγώνων του μουντιάλ και είναι μια σοβαρή κατηγορία. Εξετάζουμε προσεκτικά και τα 56 παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα και το ίδιο θα κάνουμε και για τα εναπομείναντα οκτώ της διοργάνωσης. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενδείξεις για χειραγώγηση αποτελεσμάτων από την αγορά του στοιχήματος σε αγώνες του μουντιάλ».

Ερευνα για τον αγώνα με την Κροατία ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει και η ομοσπονδία του Καμερούν.
Keywords
Τυχαία Θέματα