Γιουρόπα Λιγκ (φάση των "32"): ΠΑΟΚ-Ουντινέζε 0-3

22:45 23/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Με πανηγυρικό τρόπο προκρίθηκε στους "16" της διοργάνωσης η Ουντινέζε. Η ήττα του ΠΑΟΚ με 3-0 στην Τούμπα (6΄ Ντανίλο, 15΄ Φλόρο Φλόρες, 51΄πεν. Ντομίτσι) ήταν η πρώτη για τον "Δικέφαλο του Βορρά" σε ευρωπαϊκό ματς μετά από ένα χρόνο.

Ο ΠΑΟΚ (παραταγμένος με 4-2-3-1, με προωθημένο τον Αθανασιάδη και πίσω του τον Γιάννου) έκανε την πρώτη ευκαιρία στο ματς, η Ουντινέζε (3-5-1-1), εντούτοις, ήταν αυτή βρέθηκε με πλεονέκτημα δύο γκολ
με το... καλησπέρα. Στο 4' ο Γιάννου "έπιασε" σουτ στην περιοχή, μετά από όμορφη πάσα του Λάζαρ, και ανάγκασε τον Χαντάνοβιτς να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την εστία του διώχνοντας με άκρα των χεριών του.

Η επόμενη φάση έφερε την πρώτη... κρυάδα στους γηπεδούχους. Στο 6' η Ουντινέζε κέρδισε κόρνερ που εκτέλεσε εξαιρετικά ο Πασκουάλε, καθώς η μπάλα στρώθηκε στο κεφάλι του Ντανίλο και κατέληξε στα δίχτυα του Κρέσιτς.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μη βγει εντελώς από τα... νερά του, απείλησε στο 10' με κεφαλιά του Τσιρίλο (μετά από κόρνερ του Γκαρσία, έφυγε άουτ), τα πόδια του, όμως, "έκοψε" το δεύτερο γκολ των Ιταλών. Στο 15' ο Φλόρο Φλόρες εκτέλεσε αποτελεσματικά φάουλ έξω από την περιοχή και ενίσχυσε το προβάδισμα της ομάδας του.

Οντας με την πλάτη στον τοίχο, ο "Δικέφαλος" πίεσε περισσότερο, δημιούργησε τις προϋποθέσεις να μειώσει άμεσα το σκορ, έφυγε, όμως, στα αποδυτήρια χωρίς να το πετύχει. Βοήθησε στην "πνοή" που απέκτησε στον αγωνιστικό χώρο η επιλογή του Λάσλο Μπόλονι να αντικαταστήσει στο μισάωρο τον Σταφυλίδη με τον Γεωργιάδη (σ.σ. δεν "έπιασε" η έμπνευση του Ρουμάνου τεχνικού να ξεκινήσει με τον Λίνο αριστερό εξτρέμ).

Χαρακτηριστικότερη όλων αποτέλεσε η ευκαιρία που χάθηκε στο 16', όταν ο Τσιρίλο, ύστερα από κόρνερ του Γκαρσία, σημάδεψε το αριστερό οριζόντιο δοκάρι.

Η επιστροφή στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο έφερε τον ΠΑΟΚ σε ακόμη πιο δυσχερή θέση. Στο 49' ο Νορβηγός διαιτητής, Χάγκεν, είδε λανθασμένα πέναλτι σε καθαρό επιθετικό φάουλ του Φλόρο Φλόρες στον Σνάουτσνερ και δύο λεπτά αργότερα ο Ντομίτσι νίκησε από τα έντεκα βήματα τον Κρέσιτς.

Το 0-3 έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στο παιχνίδι ως τη λήξη του, με τις εντυπώσεις σε αυτό το διάστημα να "κλέβουν" οι οπαδοί του Δικεφάλου με τις συνεχείς επευφημίες για την ομάδα τους.

Κίτρινες: Τσιρίλο 14', Σνάουτσνερ 25', 30' Γκαρσία 30', Μαλεζάς 49' Μπενάτια 49', Φαμπρίνι 53'

Διαιτητής: Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλλίδης (31' Γεωργιάδης) Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο, Λάζαρ, Σνάουτσνερ (54' Αποστολόπουλος), Αθανασιάδης, Γιάννου (64' Νιμανί)

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ (Φραντζέσκο Γκουϊντολίν) : Χαντάνοβιτς, Πασιέντσα, Ντανίλο, Μπάστα, Ντομίτσι, Μπενάτια (86' Φερονέτι), Ασαμόα, Αμπντί (46' Μπατόκιο), Πασκουάλε, Φαμπρίνι (69' Αρμέρο), Φλόρο Φλόρες
Keywords
Τυχαία Θέματα