Γ. Μπαρτζώκας: Στην Βαρκελώνη πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι

18:31 10/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Αναχώρησε το μεσημέρι για Βαρκελόνη ο Ολυμπιακός, όπου αύριο (21:45) αντιμετωπίζει στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» την Μπαρτσελόνα, για την 3η αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας. Εκτός απροόπτου το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα θα κάνει κόντρα στους Καταλανούς ο Γκιόργκι Σερμαντίνι, που έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία, και εκτός δωδεκάδας θ' αφήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον Δημήτρη Μαυροειδή που δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής. Εξάλλου, ο λόγος που αποκτήθηκε
ο Σερμαντίνι αφορά το πρόβλημα χονδροπάθειας που αντιμετωπίζει στα γόνατα (σοβαρότερο στο δεξί) ο Τζος Πάουελ και η ανάγκη να ξεκουράζεται ο Αμερικανός. Ο Πάουελ δεν αγωνίστηκε απέναντι στον Πανελευσινιακό για να αποφορτιστούν τα γόνατά του, έμεινε εκτός και της προπόνησης της Δευτέρας και αύριο -χωρίς να σημαίνει πως βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση- θα μπει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό απέναντι σε μία από τις πιο ισχυρές ομάδες του 6ου ομίλου. Ο Μπαρτζώκας θα πρέπει ν' αποφασίσει πριν το τζάμπολ, λοιπόν, αν θ' αφήσει εκτός τον Δημήτρη Μαυροειδή ή αν θα αποκλείσει έναν περιφερειακό παίκτη (βλ. Γκετσεβίτσιους), με τις περισσότερες πιθανότητες πάντως να μείνει εκτός να συγκεντρώνει ο Περιστεριώτης σέντερ. Στην Αθήνα έμειναν οι Δημήτρης Κατσίβελης και Γιώργος Γεωργάκης.
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε κατά την αναχώρηση της αποστολής στο "Ελευθέριος Βενιζέλος": «Έχουμε δύσκολο έργο έτσι κι αλλιώς. Η Μπαρτσελόνα είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Έχει μεγαλύτερη πίεση λόγω της ήττας της την προηγούμενη αγωνιστική και σίγουρα θα είναι απόλυτα έτοιμη και προετοιμασμένη. Αν χάσει και δεύτερο ματς και πρώτο στην έδρα της θα μείνει πολύ πίσω και δεν το θέλουν, αυτό είναι σίγουρο. Θα πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι εκεί για να νικήσουμε και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε, να είστε σίγουροι γι΄αυτό. Εμείς ψάχνουμε νίκες εκτός έδρας και θα παλέψουμε να την πάρουμε εκεί. Είναι μία από αυτές που θέλουμε ώστε να φτάσουμε πιο κοντά στο στόχο μας, που είναι η πρόκριση στα πλέι οφ».
Σε ερώτηση για το πώς θα σταματήσει ο Ολυμπιακός το μεγάλο «όπλο» των Καταλανών, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο Μπαρτζώκας εξήγησε: «Είναι μεγάλο μέγεθος. Θα δώσουμε προσοχή εκεί λόγω του ότι είναι ο κεντρικός άξονας της ομάδας, αλλά θα είναι ουτοπία να σταθούμε μόνο σε αυτόν, αφού πρόκειται για μία ομάδα γεμάτη παίκτες τεράστιας αξίας. Συνεπώς πρέπει να είμαστε ομαδικοί σε άμυνα και επίθεση για να καταφέρουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο μας».
Στο τέλος, ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην ψυχολογία της ομάδας: «Η ψυχολογία διαμορφώνεται πολλές φορές από παράγοντες ιδιαίτερους. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε όσο πιο νωρίς όσα περισσότερα ματς γίνεται. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα σταθούμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι και τι εικόνα θα παρουσιάσουμε. Εγώ θεωρώ πως, αν μείνουμε στη διεκδίκηση της νίκης ως τα τελευταία λεπτά, τότε θα έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε το παιχνίδι με κάποιες σωστές αποφάσεις στο τέλος».
Από την πλευρά του, ο Τζος Πάουελ δήλωσε πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος με προορισμό τη Βαρκελόνη: «Είμαι ενθουσιασμένος που μας περιμένει ένα μεγάλο παιχνίδι όπως αυτό με τη Μπαρτσελόνα και είμαστε έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη. Πρέπει να κάνουμε σωστή και ομαδική δουλειά, σε άμυνα και επίθεση. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή στην επίθεσή μας και να ακολουθήσουμε το πλάνο του κόουτς ώστε να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού. Δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι στην Ευρωλίγκα και κανένα βράδυ δεν είναι εύκολο. Η κατάσταση με το γόνατό μου γίνεται όλο και καλύτερη, κάνω θεραπείες και κάθε μέρα που περνάει αισθάνομαι και καλύτερα».

Πασκουάλ: Τελικός ο αγώνας με τον Ολυμπιακό
Ως μία εκ των κορυφαίων αναμετρήσεων που μπορεί να δει κανείς στην Ευρωλίγκα χαρακτήρισε την αυριανή ανάμεσα στην ομάδα του, Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό, ο τεχνικός των Καταλανών, Τσάβι Πασκουάλ. «Αντιμετωπίζουμε τον αγώνα ως... τελικό», δήλωσε... κι αυτό γιατί -όπως είπε- είναι απαραίτητο να πετύχει η ομάδα του νίκες σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια στη φάση των «16». Το... κακό για τον Ολυμπιακό είναι πως ο Πασκουάλ δεν έχει ηττηθεί ποτέ εντός έδρας σε αγώνα της φάσης των «16» της διοργάνωσης, αλλά και το γεγονός πως ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο θα είναι ετοιμοπόλεμος. Ο "La bomba" έβγαλε χθες τα τρία τέταρτα του ομαδικού προγράμματος προπόνησης.
Σεβόμενος τον αντίπαλό του και γνωρίζοντας τις δυσκολίες, ζήτησε από τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα να γεμίσουν αύριο το γήπεδο και να βοηθήσουν τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και την παρέα του να πετύχουν μία μεγάλη νίκη επί του πρωταθλητή Ευρώπης. «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για μας, γιατί η νίκη είναι απαραίτητη στην έδρα μας στο Top-16 σ' έναν τόσο ανταγωνιστικό όμιλο».
Ενθυμούμενος τον αποκλεισμό της ομάδας του στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης πέρυσι, ο Πασκουάλ υπογράμμισε: «Αυτός ο αγώνας μένει πάντα γραμμένος στη μνήμη όλου του κόσμου». Στη συνέχεια, όμως, αρνήθηκε να συμφωνήσει με τη λέξη «εκδίκηση» για να περιγράψει το κίνητρο που διακατέχει τους παίκτες του για νίκη επί του Ολυμπιακού. «Δε σκεφτόμαστε την εκδίκηση, αλλά τη νίκη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε σε αναφορά του για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός δεν έχει αλλάξει πολύ από πέρυσι. Είναι μία ομάδα με παίκτες που γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλο, έχουν αυτοπεποίθηση και πλούσια αθλητικά προσόντα. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Παίρνει πολλές σημαντικές αποφάσεις μέσα σε έναν αγώνα και είναι πολύ δύσκολο να τον περιορίσεις. Ένα από τα κλειδιά για τη νίκη θα είναι να συνδυάσουμε πολλά στοιχεία στην άμυνά μας».
Στο τέλος, ο Πασκουάλ έκανε έκκληση στους φιλάθλους των «μπλαουγκράνα» να στηρίξουν την ομάδα μπάσκετ σ' αυτό το κρίσιμο παιχνίδι: «Ελπίζω να έρθει πολύς κόσμος στο γήπεδο και να μας βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές, που σίγουρα θα είναι πολλές. Μακάρι να έχουμε ίδια ατμόσφαιρα αύριο με αυτή που είχαμε στο ντέρμπι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης».
Keywords
Τυχαία Θέματα