Φρ. Ολάντ: Επιβεβλημένη για τρεις λόγους η επέμβαση στο Μάλι

17:47 15/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα από το Ντουμπάι ότι η γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι είχε τρεις στόχους: "να σταματήσει την επίθεση" των ισλαμιστών, να εγγυηθεί την ασφάλεια του Μπαμακό και να προασπίσει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
"Έχουμε τρεις στόχους στην επέμβασή μας που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου: "να σταματήσουμε την τρομοκρατική επίθεση, να εγγυηθούμε την ασφάλεια του Μπαμακό, όπου ζουν χιλιάδες υπήκοοί μας, και να επιτρέψουμε στο Μαλί να ανακτήσει την εδαφική του ακεραιότητα".

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η χώρα του θα "κάνει ότι είναι δυνατό για να απελευθερώσει τους ομήρους" στο Μαλί, και ότι η στρατιωτική επέμβαση ήταν "ο μόνος τρόπος" για να παρεμποδιστεί η προέλαση των ένοπλων ισλαμιστικών ομάδων. "Σκέπτομαι κάθε στιγμή τους ομήρους, αλλά θεώρησα ότι η επέμβαση ήταν η μόνη λύση. Θα κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουν να απελευθερωθούν. Εκείνοι που τους συνέλαβαν και τους κρατούν πρέπει να σκεφτούν. Υπάρχει ακόμα χρόνος να τους επιστρέψουν στην οικογένειά τους", σημείωσε ο Ολάντ.
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Γαλλία "δεν προτίθεται να παραμείνει στο Μαλί", αλλά θα πρέπει να διασφαλίσει ότι κατά την αποχώρησή της θα υπάρχουν "νόμιμες αρχές, μια εκλογική διαδικασία και όχι πλέον τρομοκράτες" . "
Η Γαλλία δεν προτίθεται να παραμείνει στο Μάλι, αλλά αντίθετα έχουμε έναν στόχο, να διασφαλίσουμε ότι όταν θα φύγουμε θα υπάρχει ασφάλεια στο Μάλι, νόμιμες αρχές, μια εκλογική διαδικασία και όχι πλέον τρομοκράτες που απειλούν" την ακεραιότητα της χώρας, τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα