Φρ. Αλβέρτης: Αξίζει ένα σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας στον Αργύρη

23:15 4/6/2014 - Πηγή: E-Typos
ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΛΒΕΡΤΗΣ (Προπονητής Παναθηναϊκού): «Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ένα ευχαριστώ στον Αργύρη γιατί του αξίζει ένα σημαντικό μερίδιο. Θέλω να ευχαριστήσω και με τα παιδιά που συνεργαστήκαμε και μετά από ώρες μίτινγκ φέραμε σε πέρας την αποστολή μας. Σαν Αλβέρτης είχα καθήκον από την στιγμή που μπήκα να κάνω ότι μπορώ για να πάρει ο παναθηναϊκός το πρωτάθλημα. Παίξαμε τρία πολύ καλά παιχνίδια, αλλά όλα δεν είναι τόσο απλά. Υπήρχε αγωνία ειδικά μετά
το σπάσιμο της έδρας, αλλά μετά βγήκε το ένστικτο αυτοσυντήρησης , αυτοσεβασμού κάτι που βγήκε και στο ΣΕΦ και εδώ. Ευχαριστώ τα παιδιά, τη διοίκηση και τον κόσμο που στα δύσκολα μας στήριξε. Ο Παναθηναϊκός δεν τελειώνει με μια ήττα ή με ένα πρωτάθλημα, συνεχίζει. Ήταν μεγάλη εμπειρία για εμένα, βλέποντας συμπεριφορές που δεν τα περίμενα και ήταν μεγάλο σχολείο. Θέλω να πω πως τον κόουτς δεν τον ήξερα αλλά όσες φορές βρεθήκαμε γνώρισα έναν άνθρωπο που τον σέβομαι πολύ. Κάποιες διαφορές και κάποιες εντάσεις είναι μόνο μεταξύ τεσσάρων γραμμών».

Για το αν συγκρίνει τον φετινό τίτλο με κάποιο από αυτούς που είχε ως παίκτης, είπε: «Είναι εντελώς διαφορετικό, δεν έχεις ίδιες σκέψεις και είναι διαφορετική ψυχολογία. Αξίζουν συγχαρητήρια για τα παιδιά».

Για το αν θα συνεχίσει ως προπονητής: «Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να παίξουμε και να κερδίσουμε. Είναι πολύ νωρίς και δεν είναι της παρούσης. Η εικόνα είναι πως αυτή η ομάδα δεν μπορεί να δεχθεί την ήττα. Ή τα παρατάς ή συνεχίζεις. Είναι κάτι που πλανάται στον χώρο. Δεν μιλάω για μεταφυσικά μην με περάσετε για τρελό».

Για τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο και ξενοδοχείο: «Ήταν πολύ σημαντικό στήριγμα στην ομάδα, έδωσε αυτοπεποίθηση και θάρρος συν όλα τα άλλα».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ (Αρχηγός Παναθηναϊκού): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες και όλο το τιμ. Τον κόσμο τον πρόεδρο, στον κόουτς τον Πεδουλάκη που έχει συμβολή στην φετινή επιτυχία. Τέλειωσε μια μεγάλη χρονιά, είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά τόσα χρόνια η ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

Για τον σημερινό τελικό: «Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα και ήταν δύσκολα. Ήμασταν αποφασισμένοι για τον τίτλο, ενδεχομένως φοβηθήκαμε στο τέλος, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Τώρα... ξεκούραση. Οι ομάδες δεν είναι ρομπότ. Όλοι θέλουν να παίζουν καλά. Σαφώς δεν μπορείς να είσαι πάντα στο πικ που θέλεις. Σίγουρα σε τέτοια ματς χρειάζεσαι ψυχολογία και ανθρώπους που σε βάζουν στο "είναι" αυτών των αγώνων. Όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα έχει γαλουχηθεί με τέτοιο τρόπο -από όλους όσους την απαρτίζουν εντός κι εκτός αποδυτηρίων- για να παίζει όπως ξέρει και να κατακτά τίτλους. Είναι πολύ καλό που η ομάδα συνεχίζει με τίτλους και ελπίζω να συνεχιστεί έτσι».

Για την προσωπική του απόδοση: «Έχω πάρει πάρα πολλές χαρές στον Παναθηναϊκό, αλλά ο αθλητισμός έχει και άσχημες μέρες. Στα δύσκολα φαίνεται ποιος είναι πραγματικά δίπλα σου. Κι εγώ παίκτης είμαι και επηρεάζομαι αρκετά. Μπαίνω κάθε φορά στο παρκέ, δεν θεωρώ ότι είμαι βαρόμετρο, πάντα θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ξέρω, είμαι στα 34 μου, δεν είμαι όπως παλιά και προσπαθώ κάθε φορά να βοηθάω τους συμπαίκτες μου. Ξέρω πως τα αθλητικά μου προσόντα λιγοστεύουν. Προσπαθώ μέσα από την εμπειρία, μέσα από το πλάνο να παίρνουν ό,τι καλύτερο. Προσπαθώ όπως όλοι μας να κρύβω τις αδυναμίες μου».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ (Προπονητής Ολυμπιακού): «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για εμάς ήταν μια πού κουραστική χρονιά έτσι όπως έχει γίνει η Ευρωλίγκα και όλοι είμαστε κουρασμένοι ψυχολογικά και σωματικά. Φάνηκε ξεκάθαρα πως μας επηρέασε το παιχνίδι της Κυριακής. Είχαμε έλλειμα αυτοπεποίθησης. Ο Παναθηναϊκός είναι έμπειρος και ήταν δύσκολο να γυρίσουμε το ματς από μια τέτοια ομάδα. Χρειαζόταν κάτι περισσότερο, μια προσπάθεια 40 λεπτών. Ήμασταν φανερά επηρεασμένοι από τον τροπο που χάσαμε την Κυριακή. Δύσκολη χρονιά, χάσαμε το Κύπελλο στην έδρα του αντιπάλου. Με την Ρεάλ χάσαμε στα πέντα ματς και ξαναλέω πως ότι έγινε την Κυριακή επηρέασε την σειρά. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και εμείς θα κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα.

Σχετικά με την απόδοση του Βασίλη Σπανούλη, είπε: «Αποφάσισα τον φυσικό ηγέτη της ομάδας να τον στηρίξω όσο μπορούσα και θα συνεχίσω να το κάνω. Αυτή η ομάδα χτίστηκε γύρω του, ο ίδιος το κέρδισε και θα τον στηρίζω και τώρα».

Σε ερώτηση για το αν αδίκησαν τους εαυτούς τους: «Δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω την λέξη αδικία, το είπα την Κυριακή. Τώρα θέλω να μιλήσω μόνο για μπάσκετ και σήμερα δεν τα καταφέραμε».

Για το αν κουβαλάει κάτι ο Ολυμπιακός, χάνοντας με κάθε τρόπο: «Ακούστε. Δεν θέλετε να το χαρακτηρίσετε σύμπλεγμα αλλά αφήνετε εμένα να το πω. Όταν ο Παναθηναϊκός έχασε τον Γκιστ, πολύ σωστά είπατε πως ήταν σημαντική απουσία. Εμείς πέρσι παίξαμε χωρίς σημαντικούς παίκτες, αλλά εσείς γράφατε για σκούπες κλπ. Κάθε χρονιά και κάθε ματς είνναι ξεχωριστό, όλα τα άλλα είνναι για να βγαίνουν άρθρα».

Τέλος, κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς, είπε: «Φυσικά και ειναι αποτυχημένη από την στιγμή που δεν είχε τίτλο. Φάσαμε κοντά σε αρκετά πράγμαρτα φέτος και για κάπποιο λόγο δεν τα πετύχαμε».

ΜΠΡΕΝΤ ΠΕΤΓΟΥΕΪ: «Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά, όπως και το προηγούμενο. Δεν γίνεται να αφήνουμε τον Παναθηναϊκό να αποκτά ρυθμό Προσπαθήσαμε στο δεύτερο μέρος να το γυρίσουμε, βρήκαμε κάποιες λύσεις, αλλά δεν ήταν αρκετό».
Keywords
Τυχαία Θέματα