Αποθεώθηκε ο Διαμαντίδης υψώνοντας πρώτος το τρόπαιο

22:29 4/6/2014 - Πηγή: E-Typos
Γλέντι έστησαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, με τη λήξη του 5ου τελικού που βρήκε νικητή με 82-71 τους «πράσινους» απέναντι στον Ολυμπιακό. Το 3-2 στη σειρά και μάλιστα μετά από “break” των «ερυθρόλευκων» στον 3ο τελικό στο ΟΑΚΑ, πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους οπαδούς των «πρασίνων»
που ασυγκράτητοι... εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο για να αγκαλιάσουν τους πρωταγωνιστές. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και οι παίκτες του υπερασπίστηκαν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας και αύξησαν σε 34 τα τρόπαιά τους στο ελληνικό πρωτάθλημα επιδεικνύοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα, ειδικά όταν την περασμένη Κυριακή (1/6), στον 4ο τελικό, χάλασαν τη... φιέστα του Ολυμπιακού, περνώντας νικηφόρα μέσα από το ΣΕΦ, για το 2-2.

Την ίδια ώρα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αποχωρήσουν με σκυμμένα κεφάλια για τα αποδυτήρια αποτυγχάνοντας να κατακτήσουν έστω και έναν τίτλο, την επόμενη χρονιά του άθλου των “back to back” τίτλων πρωταθλητή Ευρώπης.

Συνωστισμός στο παρκέ του ΟΑΚΑ από τους εκατοντάδες νεαρούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού που κατάφεραν να φτάσουν ως εκεί εν αναμονή της απονομής. Αποκορύφωση των προσπαθειών μίας ολόκληρης χρονιάς για τον Αλβέρτη και τους παίκτες του που έχοντας πανηγυρίσει και τον τίτλο του Κυπέλλου γιόρταζαν διπλή χαρά... το νταμπλ Ελλάδας.

Το όνομα του Διαμαντίδη στα χείλη των εκστασιασμένων φιλάθλων και η προτροπή «σήκωσέ το»... εισακούστηκε από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού που ύψωσε πρώτος το εντυπωσιακό τρόπαιο, παραλαμβάνοντάς το από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη. Με 11 πόντους, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα συγκέντρωσε το υψηλότερο νούμερο στο σύστημα αξιολόγησης (20), με ένα βαθμό περισσότερο από τον πρώτο σκόρερ Γιόνας Ματσιούλις που σημείωσε 15 πόντους.

Από τα χέρια του Διαμαντίδη, το Κύπελλο πέρασε στα χέρια του Φραγκίσκου Αλβέρτη, του νυν ιδιοκτήτη και προέδρου της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου και εν συνεχεία το παρέλαβε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Δεύτερο διαδοχικό πρωτάθλημα Ελλάδας για τον Παναθηναϊκό, δεύτερο διαδοχικό νταμπλ και ο ύμνος του Παναθηναϊκού ηχεί από τα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα