Φάκελος Τρομοκρατία: Τρεις γυναίκες πίσω από την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού

18:27 25/1/2014 - Πηγή: E-Typos



Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι φυλακές του Κορυδαλλού είχαν μετατραπεί σε άτυπο «Κέντρο Επιχειρήσεων» της τρομοκρατίας, όπου εκτός από την απόδραση Ξηρού εξυφάνθηκαν δύο σχέδια επιθέσεων, ο «Φοίνικας» και η «Πράσινη Νέμεσις



H Αστυνομία σε ένα ιδιότυπο παιγνίδι της… γάτας και του ποντικού περιμένει το επόμενο βήμα του Χριστόδουλου Ξηρού και μέσα απ’ αυτό το μοιραίο του λάθος. Την ίδια στιγμή η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζητά τρεις γυναίκες, για τις οποίες εκτιμά ότι πρόκειται για τα άτομα εκείνα τα οποία προετοίμασαν την απόδραση
και προσφέρουν κάλυψη στον «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη.

Η εμπλοκή των γυναικών προέκυψε από αξιολόγηση σειράς στοιχείων και πληροφοριών, και προσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, χωρίς ποτέ, ωστόσο, να έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές με εναντίον τους κατηγορίες. Από στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού, προκύπτει ότι τουλάχιστον δύο από τις τρεις γυναίκες επισκέπτονταν από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού τον Χριστόδουλο Ξηρό, αλλά και προφυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Τα επισκεπτήρια αυτά, τελικά, δεν ήταν τίποτε άλλο -όπως υποστηρίζουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής- από προπαρασκευαστικές πράξεις της φυγής του Ξηρού. Οι γυναίκες αυτές, όπως πιθανολογείται, παραλάμβαναν από τους κρατούμενους κρυπτογραφημένα σημειώματα, τα οποία στην ουσία ήταν «οδηγίες» προς συντρόφους αλλά και ποινικούς έξωθεν των φυλακών.

Το πώς οι γυναίκες του Ξηρού και των άλλων κρατουμένων κατάφερναν να έχουν άνετη πρόσβαση στις φυλακές του Κορυδαλλού αποτελεί ερώτημα για την Αστυνομία και αποτελεί θέμα προς διερεύνηση. Πληροφορίες (αδιασταύρωτες) αναφέρουν ότι επικαλούνταν συγγενική ιδιότητα, ενώ φημολογείται ότι μεταξύ κρατούμενου των «Πυρήνων» είχε συναφθεί σύμφωνο συμβίωσης με μία από τις επισκέπτριες.

Το συμπέρασμα για την Αστυνομία είναι ότι οι κεντρικές φυλακές της χώρας είχαν μετατραπεί σε ένα άτυπο «Κέντρο Επιχειρήσεων» της τρομοκρατίας, με τους κρατούμενους να έχουν καταστεί «κράτος εν κράτει» από το οποίο, όπως εκτιμά το αντιτρομοκρατικό επιτελείο, εκτός από την απόδραση Ξηρού εξυφάνθηκαν δύο σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων, ο «Φοίνικας» και η «Πράσινη Νέμεσις».

Οι… κεραίες των διωκτικών αρχών είχαν πιάσει ως ένα σημείο την «κινητικότητα» εντός των φυλακών του Κορυδαλλού, και στο βαθμό που κατάφεραν να την αξιολογήσουν ήταν να εξιχνιάσουν τρομοκρατικά χτυπήματα του σχεδίου «Φοίνικας» και να μάθουν τον εν δυνάμει χρηματοδότη των επικείμενων και πιο αναβαθμισμένων χτυπημάτων που σχεδιάζονταν, έναν ποινικό κρατούμενο άλλων φυλακών ο οποίος συχνά πυκνά πραγματοποιεί παρεμβάσεις στο Διαδίκτυο υπέρ του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ηταν η εποχή γύρω στο τέλος του καλοκαιριού όπου από την Αστυνομία εκφράζονταν σχεδόν επίσημα ανησυχίες για τρομοκρατική ενέργεια σε στόχους πολιτικού ή οικονομικού ενδιαφέροντος. Ομως, η αναπάντεχη δολοφονία του νεαρού μουσικού, Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι άλλαξε προφανώς το «χάρτη» των τρομοκρατών.
Οι ενέργειες στο πλαίσιο του σχεδίου «Φοίνικας» της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» που διαλευκάνθηκαν ήταν η αποστολή δέματος παγιδευμένου με εκρηκτικά στον πρώην διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο, η ανατίναξη του αυτοκινήτου της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού (τότε) Μαρίας Στέφη και η τοποθέτηση βόμβας στο όχημα σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου. Για αυτές τις υποθέσεις συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δύο 30χρονοι από τη Θεσσαλονίκη, γνωστοί για τη δράση τους στον αναρχικό χώρο. Για τον έναν μάλιστα είχε προκύψει, όπως τουλάχιστον διαρρέουν αστυνομικές πηγές, συχνές επισκέψεις του στις φυλακές Κορυδαλλού με ένα από τα ηγετικά στελέχη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Και μπορεί οι… κεραίες των διωκτικών αρχών να έπιασαν στις φυλακές του Κορυδαλλού την κινητικότητα για τρομοκρατικά χτυπήματα, δεν κατάφεραν όμως να «συλλάβουν» τα κρυπτογραφημένα τεκταινόμενα της απόδρασης του «Μανώλη» της «17 Νοέμβρη». Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες, αν και επίσημα διαψεύδονται κατηγορηματικά, ότι το τηλέφωνο του Χριστόδουλου Ξηρού ήταν παγιδευμένο σε όλες του τις άδειες, ώστε να υπάρχει «στίγμα» του ανά πάσα στιγμή. Ομως, στην τελευταία του άδεια, την έβδομη κατά σειρά, ο Ξηρός φρόντισε πριν εξαφανιστεί να αφήσει το τηλέφωνό του αχρηστεύοντας τη χρήση του.

Οσον αφορά τις γυναίκες της τρομοκρατίας, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ανοικτούς λογαριασμούς με το γυναικείο φύλλο. Η παρουσία τους έχει επισημανθεί σε γιάφκες ή διαμερίσματα που διέμεναν μέλη των «Πυρήνων» που έχουν συλληφθεί, και οι οποίες γυναίκες σε αυτή τουλάχιστον τη φάση των ερευνών είναι αναζητούμενες από την Αντιτρομοκρατική. Μάλιστα, σε μια αστυνομική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που έγινε τον περασμένο Απρίλιο, όπου και συνελήφθησαν δύο καταζητούμενοι για τη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στο Φιλώτα της Φλώρινας, μία γυναίκα που ήταν στην παρέα των συλληφθέντων κατάφερε να ξεφύγει.

Παρουσία γυναικών έχει καταγραφεί σε δύο ακόμη περιπτώσεις. Στο «κρησφύγετο» των «Πυρήνων» στην οδό Αλκέτου στο Παγκράτι και στο ξενοδοχείο «ΑΡΓΩ», στο οποίο τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν διανυκτερεύσει οι δράστες προτού ληστέψουν την τράπεζα στο Βελβεντό της Κοζάνης.

ΟΙ «ΠΑΓΙΔΕΣ» ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους συγγενείς του «Μανώλη» της «17Ν»

Με δεκάδες «παγίδες» η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επιχειρεί να οδηγήσει στα… δίκτυα της τον «Μανώλη» της «17 Νοέμβρη», ασκώντας του παράλληλα ψυχολογική πίεση με μοχλό το «στενό μαρκάρισμα» όλων των συγγενικών του προσώπων.

Την ίδια ώρα έχει απλωθεί ένα δίχτυ προστασίας σε τουλάχιστον 300 πρόσωπα, κυρίως πολιτικών, οικονομικών παραγόντων και αξιωματούχων της Ε.Ε., που μπορεί να αποτελέσουν στόχοι τρομοκρατικού χτυπήματος, και η Αθήνα θυμίζει αστυνομοκρατούμενη πόλη εποχής Ολυμπιάδας 2004. Ολόκληρη η Αστυνομία έχει βγει στους δρόμους, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, με συγκεκριμένες οδηγίες στους αστυνομικούς και στους αστυνομικούς- «παγίδες». Κεντρικός πυρήνας του σχεδιασμού των αστυνομικών μέτρων είναι να αποτραπεί τρομοκρατικό χτύπημα, το οποίο λόγω του στόχου και της εμβέλειάς του μπορεί να εκθέσει διεθνώς την Ελλάδα σε μια εποχή όπου η χώρα μας έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο «μοχλός πίεσης» προς τον Χριστόδουλο Ξηρό, μέσω των συγγενικών του προσώπων αλλά και η επικήρυξή του με 1.000.000 ευρώ αποσκοπεί, εκτός όλων των άλλων, στο να εξαναγκαστεί ο καταζητούμενος τρομοκράτης σε βεβιασμένη ενέργεια. Οχι απόλυτα τρομοκρατική, όπως εκμυστηρεύτηκε στον «ΤτΚ» αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ. Αυτό που επιθυμούν διακαώς οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι να «ξετρυπώσουν» τον Ξηρό μέσα από ένα λάθος του, το οποίο θα τους φέρει στα ίχνη του. Στην «πρώτη εμφάνισή» του ο δραπέτης είναι σίγουρο, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, ότι θα έχει να αντιμετωπίσει ένα «ηλεκτρονικό νέφος» που ήδη έχει πάρει φωτιά και έχει απλωθεί στην Αθήνα όχι μόνο από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά και από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και το μόνιμο κλιμάκιο της CIA στη χώρα μας.

Ο «μοχλός πίεσης» αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες, ίσως και με το σχηματισμό δικογραφίας σε κάποια από τα μέλη της οικογένειας του Ξηρού. Η ίδια αστυνομική πίεση θα ασκηθεί στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο, όπου κατά τεκμήριο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι η «δεξαμενή» στρατολόγησης των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με την οποία έχει «συμπράξει» ο Ξηρός.

Στο «κάδρο» και το ζευγάρι Μαζιώτης-Ρούπα

Οι φόβοι της Αστυνομίας για επικείμενο χτύπημα, όπως το προανήγγειλε ο «Μανώλης» της «17Ν» στη διαδικτυακή του εμφάνιση, δεν απορρέουν μόνο από τον Ξηρό, αλλά και από το έτερο μεγάλο όνομα της τρομοκρατίας, τον Νίκο Μαζιώτη, που κι αυτός επικηρύχτηκε μαζί με τη σύντροφο του Παναγιώτα Ρούπα. Η Αστυνομία τού χρεώνει την επίθεση με 60 σφαίρες εναντίον της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Η ενέργεια αυτή μέχρι στιγμής δεν έχει αναληφθεί με προκήρυξη και η ανησυχία συνίσταται στο γεγονός μήπως αναληφθεί συνολικά με επόμενα χτυπήματα.
«Πονοκέφαλος» για την Αντιτρομοκρατική παραμένει φυσικά και η οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις», που ευθύνονται για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, και πρόκειται κατά την Αστυνομία για μίγμα «Σεχτοπυρήνων» και ακραίων «Εξαρχειωτών».

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
[email protected]

Δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής
Keywords
Τυχαία Θέματα