Έκρηξη έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, με δύο νεκρούς και δύο τραυματίες

14:30 1/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο έως στιγμής απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε στην αμερικανική πρεσβεία, στην Άγκυρα.
Η Διεύθυνση Υγείας της Άγκυρας ανακοίνωσε ότι έχουν σκοτωθεί δύο άτομα, ενώ υπάρχουν και δύο τραυματίες. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο και για τρίτο νεκρό,
υποστηρίζοντας ότι πρόκεται για τον βομβιστή, δίχως να είναι ακόμη ξεκάθαρο αν ήταν επίθεση αυτοκτονίας.
Καπνός υψώνεται από μια πλευρική είσοδο της αμερικανικής πρεσβείας. Η έκρηξη
προκάλεσε ζημιές στην πόρτα και γέμισε συντρίμμια το δρόμο. Έχει καταστραφεί το φυλάκιο έξω από την πρεσβεία, ενώ υπάρχουν ζημιές και στο ίδιο το κτίριο. Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ υπήρχαν μέλη τεμαχισμένου πτώματος.

Οι πρώτες πληροφορίες, που ωστόσο δεν εχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε τη στιγμή που ο βομβιστής εισερχόταν στο κτίριο της πρεσβείας και περνούσε από το μηχάνημα X-ray.
Οι Αρχές λαμβάνουν αυστηρά μέτρα για το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερη έκρηξη. Πηγή της αγγλικής πρεσβείας στην Άγκυρα, μιλώντας στην εφημερίδα "Telegraph" υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας και ότι ο δράστης τοποθέτησε ή έριξε τον εκρηκτικό μηχανισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα