ΔΝΤ-Ελλάδα: Αόριστες δηλώσεις, για δεκαετή στήριξη- Προβλέπει έξοδο από την ύφεση το '13

19:50 23/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβλέπει ότι η περίοδος ύφεσης στην Ελλάδα θα παρέλθει το 2013 αν όλα πάνε όπως προβλέπουν οι διεθνείς εταίροι της, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπός του.

"Είναι σαφές ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύφεση και ότι είναι αντιμέτωπη με ένα
πολύ δύσκολο, απαιτητικό οικονομικό πλαίσιο", δήλωσε ο Τζέρι Ράις, διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

"Η τρέχουσα πρόβλεψή μας είναι ότι η ύφεση θα παρέλθει μέσα στο επόμενο έτος και στη συνέχεια η Ελλάδα θα επιστρέψει σε μία τροχιά ανάπτυξης. Όχι σε κάποια εντυπωσιακή τροχιά ανάπτυξης, αλλά ρεαλιστική", πρόσθεσε.

"Όλα αυτά και πάλι βασίζονται στην υπόθεση ότι όλα τα κομμάτια θα μπουν στη θέση τους", ανέφερε ο εκπρόσωπος, επικαλούμενος την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε η Ελλάδα, τη διαγραφή τμήματος του δημόσιου χρέους από τους ιδιώτες πιστωτές της και την οικονομική υποστήριξη της ευρωζώνης και του ΔΝΤ.

"Σε μία νομισματική ένωση, χωρίς τη δυνατότητα δράσης στο θέμα της ισοτιμίας, ο μόνος τρόπος να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα είναι να επιτευχθεί μία πιο αργή αύξηση των μισθών και μία αύξηση της παραγωγικότητας" σημείωσε ο κ. Ράις.

"Η τόνωση της παραγωγικότητας σημαίνει τη ρήξη από ένα σύνολο προκαταλήψεων, ιδιαίτερα στον τομέα των αγαθών και των υπηρεσιών που δεν μπορούν να εξαχθούν: τα επαγγέλματα, οι μεταφορές κτλ. Για ακόμη μία φορά, αυτά τα πράγματα είναι κρίσιμα για να αυξηθεί η ανάπτυξη και η απασχόληση" δήλωσε.
Ακόμη, ο κ Ράις είπε ότι
Keywords
Τυχαία Θέματα