Δηλώσεις Πλάθα, Πόποβιτς για τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις

Οι Ντάριους Λαβρίνοβιτς και Παούλιους Γιανκούνας υπολογίζονται από τον τεχνικό της Ζαλγκίρις Κάουνας, Ζόαν Πλάθα, για τον αυριανό αγώνα (22:00) στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Καταλανός τεχνικός της λιθουανικής ομάδας μπορεί να μην αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών -όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας- ενόψει της πρώτης αγωνιστικής στη φάση των «16», αλλά η ομάδα της Λιθουανίας αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα.
Ο Ζόαν Πλάθα υπογράμμισε πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό: «Πάμε στην Αθήνα
με την ίδια φιλοσοφία που μας... έφτασε μέχρι τη φάση των "16". Πάμε με την ευχή να πετύχουμε νίκη επί του Παναθηναϊκού. Δεν είχαμε πλήρη ομάδα στις προπονήσεις μέχρι χθες, όταν οι Ντάριους Λαβρίνοβιτς και Παούλιους Γιανκούνας ενσωματώθηκαν για πρώτη φορά, μετά τους τραυματισμούς που αντιμετώπισαν. Είναι σχεδόν έτοιμοι πλέον και το καλό είναι πως μπορώ να δω στα μάτια των παικτών μου πως είναι "πεινασμένοι" να επιτύχουν κάτι μεγάλο. Θα είναι δύσκολο επειδή αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός έχει τεράστια ιστορία, αλλά πρώτα οφείλουμε να ενδιαφερόμαστε για τη δική μας ομάδα. Είμαι σίγουρος πως ο Γιόνας Ματσιούλις (ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ζαλγκίρις) θα έχει μεγάλο κίνητρο να παίξει απέναντι στην παλιά ομάδα του. Είναι ένας από τους καλύτερους σμολ φόργουορντ στην Ευρώπη και δεν είναι μόνος. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πώς θα σταματήσουμε τον Διαμαντίδη, το Λάσμε, τον Καπόνο και όλους τους αν θέλουμε να νικήσουμε».
O Μάρκο Πόποβιτς τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός αποτελεί ιδιαίτερα δύσκολο αντίπαλο. Εν συγκρίσει με πέρυσι το ρόστερ τους είναι διαφορετικό, αλλά το μυαλό της ομάδας, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, έμεινε στην ομάδα. Όσο ο Παναθηναϊκός διατηρεί αυτόν τον παίκτη στο ρόστερ του, το στιλ παιχνιδιού του δεν αλλάζει πολύ. Δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες από pick ´n´ roll και καταστάσεις αιφνιδιασμού. Είναι δύσκολο να τους νικήσεις, ειδικά όταν παίζουν εντός έδρας. Θα μεταβούμε στην Αθήνα πάντως με επιθυμία να νικήσουμε και θα τα δώσουμε όλα για να μπούμε με το... δεξί στη φάση των "16"».
Keywords
Τυχαία Θέματα