Δηλώσεις Φλέμινγκ, Τζέικομπσεν για το Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός

16:30 27/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Με δώδεκα ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές στη φάση των «16» στην Ευρωλίγκα, ο τεχνικός της Μπάμπεργκ, Κρις Φλέμιγνκ, δεν μπορεί παρά να εύχεται να... σπάσει το ρόδι έστω πριν την ολοκλήρωσή της, μετά από δύο αγωνιστικές. Ιδανικά δε, θα ήθελε αυτή η μία νίκη να επιτευχθεί εντός έδρας, μπροστά στους φιλάθλους της ομάδας. Το αρνητικό για τους Γερμανούς είναι πως η μοναδική ευκαιρία που έχουν για εντός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα είναι αύριο, απέναντι στον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό. Και ο στόχος τους γίνεται ακόμη πιο δύσκολος από το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός
μόνο αδιάφορος δεν θα παρουσιαστεί, αφού με θετικό αποτέλεσμα εξασφαλίζει και μαθηματικά την παρουσία του στα πλέι οφ.

Ο προπονητής της Μπάμπεργκ, Κρις Φλέμινγκ, δήλωσε για το αυριανό παιχνίδι με τους «πράσινους»: «Ξεκουραστήκαμε τις τελευταίες ημέρες και τώρα δίνουμε τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα μας στην Ευρωλίγκα για φέτος. Είναι σημαντικό για εμάς να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη στο "Τop-16" και αυτό να γίνει μπροστά στο κοινό μας. Προφανώς, ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον αντίπαλό μας και γι' αυτό περιμένουμε πως θα γίνει ένα κλειστό παιχνίδι».

Ο Αμερικανός γκαρντ της γερμανικής ομάδας, Κέισι Τζέικομπσεν, δήλωσε: «Χρειαζόμαστε μία νίκη για λόγους γοήτρου που θα μας δώσει αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας στο γερμανικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας, η τελευταία μας ευκαιρία για νίκη μπροστά στους φιλάθλους μας. Θα είναι δύσκολο γιατί ξέρουμε πως ο Παναθηναϊκός θα έχει υψηλό κίνητρο επίσης για το θετικό αποτέλεσμα. Θέλουν να ολοκληρώσουν τη φάση των "16" όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία. Ίσως πολλοί να θεωρούν πως ο αυριανός αγώνας δεν είναι σημαντικός για μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι είναι σημαντικός, σημαντικός για την ανάπτυξη της ομάδας μας».

Αργ. Πεδουλάκης: Δεν έχει άγχος η Μπάμμπεργκ

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για τη Γερμανία, όπου αύριο (21:45) αντιμετωπίζει με μοναδικό στόχο τη νίκη την ουραγό του 5ου ομίλου Μπάμπεργκ, στο πλαίσιο της 13ης και προτελευταίας αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, ακολούθησε την αποστολή αν και έχει μείνει εκτός προπονήσεων λόγω ενοχλήσεων στο πόδι, αλλά και για να "γεμίσει μπαταρίες". Όπως δήλωσε ο τεχνικός των «πρασίνων», Αργύρης Πεδουλάκης, κατά την αναχώρηση της αποστολής, «η Μπάμπεργκ παίζει χωρίς άγχος και αυτό είναι το πλεονέκτημα γι΄αυτούς».

«Ξέρουμε πολύ καλά την πορεία της Μπάμπεργκ στο Top-16. Άλλωστε έχουμε πει πολλές φορές στην πορεία αυτών των αγώνων πως στον όμιλό μας όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ δυνατές. Η Μπάμπεργκ τα οκτώ παιχνίδια τα έχει χάσει στο τελευταία λεπτό και τα άλλα με διαφορά κάτω από 3 πόντους. Σίγουρα περιμένουμε να δούμε μία ακόμη καλύτερη ομάδα μπροστά μας. Θα παίζει χωρίς άγχος, χωρίς στρες και αυτό είναι πλεονέκτημα γι΄ αυτούς. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε τη νίκη για να πάρουμε την πρόκριση στους "8" που είναι και ο στόχος μας. Έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε», είπε αρχικά για την Μπάμπεργκ ο Πεδουλάκης, μία ομάδα που μετρά δώδεκα ήττες σε ισάριθμες αγωνιστικές στη φάση των «16».

Ερωτηθείς για την απουσία του Διαμαντίδη, τόσο από τον αγώνα της περασμένης Κυριακής με το Περιστέρι, όσο και από τις προπονήσεις που ακολούθησαν, ο Πεδουλάκης απάντησε: «Θα δούμε τι θα γίνει με τον Δημήτρη, ο οποίος έχει κάποιες μικροενοχλήσεις στο πόδι του. Θα δούμε πώς θα πάει η προπόνηση σήμερα και αύριο και θα ξέρουμε την κατάστασή του».

Στο τέλος, ο Πεδουκάκης εξήγησε αναφορικά με τον τρόπο που θα φτάσει ο Παναθηναϊκός στην 9η νίκη του απέναντι στο σύνολο του Κρις Φλέμινγκ: «Η Μπάμπεργκ είναι μία ομάδα που στηρίζεται πολύ στο παιχνίδι των ψηλών. "Κλειδί" για τη νίκη θα είναι τα ριμπάουντ. Έχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν το ίδιο καλά είτε με πλάτη είτε με πρόσωπο στο καλάθι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Άλλωστε το έχουμε δει και από την καλή και από την ανάποδη πως στην Ευρωλίγκα ένα δίλεπτο είναι ικανό να σε... καταστρέψει».

Ο Λιθουανός φόργουορντ Γιόνας Ματσιούλις δήλωσε: «Αυτό το παιχνίδι είναι σημαντικό για εμάς, όπως και τα πιο πολλά τις τελευταίες εβδομάδες. Ξέρουμε πολύ καλά πως παίρνοντας τη νίκη κόντρα στη Μπάμπεργκ, θα κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα, περνώντας στα πλέι οφ. Γνωρίζουμε επίσης, ότι δεν θα είναι εύκολο. Η Μπάμπεργκ δεν έχει καμία νίκη μέχρι τώρα στη φάση αυτή, όμως εμείς δεν αποσυντονιζόμαστε. Ξέρουμε ότι πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας, για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα, και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά».

Ο Χάρης Γιαννόπουλος είπε από την πλευρά του: «Θέλουμε τη νίκη κόντρα στην Μπάμπεργκ για να πάρουμε την πρόκριση από τώρα. Η Μπάμπεργκ είναι πολύ δυνατή ομάδα. Έχει προσθέσει και τους Μάσεϊ και Ουόλς που είναι πολύ καλοί παίκτες. Ταυτόχρονα έχει γίνει και πιο αποτελεσματική, άσχετα με το ότι δεν έχει καταφέρει να κάνει ακόμα νίκη. Έχει χάσει όλα τα ματς στο τέλος, με λίγους πόντους και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε. Θα πρέπει να είμαστε 40 λεπτά σοβαροί. Μόνο έτσι θα πάρουμε τη νίκη». Σε ερώτηση για τις πιθανές διασταυρώσεις στα πλέι οφ, ο Γιαννόπουλος απάντησε: «Πρέπει να παίξουμε δυνατά στα δύο παιχνίδια που απομένουν και να πάρουμε δύο νίκες. Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία να... διαλέξουμε αντίπαλο. Άλλωστε έχουμε δει στο παρελθόν πως όποιος το έκανε τιμωρήθηκε».
Keywords
Τυχαία Θέματα