Διαβάστε στον ΕΤτΚ: Οι παλινωδίες και τα επικίνδυνα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη

19:05 26/4/2014 - Πηγή: E-Typos


Ευκαιρία για να μετρήσει τις δυνάμεις της θεωρεί η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης τις επερχόμενες εκλογές. Σχεδόν πάντα υπό την κηδεμονία και την καθοδήγηση του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, τα στελέχη της μειονότητας επιχειρούν να καταγράψουν νίκες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς και στις ευρωεκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί
-όχι πάντα με επιτυχία- ν’ αποσπάσει μερίδιο από την «πίτα». Η αυτόνομη κάθοδος του εθνικιστικού μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) στις ευρωεκλογές, αλλά και οι παλινωδίες της Κουμουνδούρου αναφορικά με τους υποψηφίους που επιλέγει, έχουν χαλάσει τη… σούπα που ετοιμαζόταν να… σερβίρει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις ευρωεκλογές, το DEB αποφάσισε για πρώτη φορά να κατέβει αυτόνομο. Ο πρόεδρός του, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, πήρε το «πράσινο φως» από τον Τούρκο πρόξενο Οσμάν Σενέρ προκειμένου το κόμμα να κατέλθει στο στίβο των ευρωεκλογών. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του διότι υπάρχει μεγάλη… δυστοκία. Από έγκυρες πηγές έγινε γνωστό ότι οι αρμόδιοι του μειονοτικού κόμματος λαμβάνουν σχεδόν πάντα αρνητική απάντηση από μουσουλμάνους της περιοχής που προσεγγίζουν ώστε να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο και πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν τα 42 ονόματα που απαιτούνται για το ευρωψηφοδέλτιο.

Τα στελέχη του DEB παραδέχονται ότι δεν είναι σε θέση να εκλέξουν ούτε έναν ευρωβουλευτή, όμως, όπως λένε, πήραν την απόφαση να κατέβουν αυτόνομα, διαμαρτυρόμενα για τη στάση των κομμάτων τα οποία μέχρι και τις προηγούμενες εκλογές δεν είχαν βάλει σε εκλόγιμη θέση κάποιον εκπρόσωπο της μειονότητας. Βέβαια, το συγκεκριμένο επιχείρημα καταρρέει, καθώς φέτος οι ευρωεκλογές δεν θα γίνουν με λίστα, αλλά με σταυρό προτίμησης… Ετσι οι άνθρωποι του DEB θα μπορούσαν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος αναμένεται να είναι ο αντιπρόεδρος του κόμματος και δημοσιογράφος της τουρκόφωνης εφημερίδας της Ξάνθης «Γκιουντέμ», Οζάν Αχμέτογλου.

Πάντως, η απόφαση της αυτόνομης καθόδου του DEB στις ευρωεκλογές έχει χαλάσει τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ, που φιλοδοξούσε να εντάξει στο ψηφοδέλτιό του πολλά στελέχη του μουσουλμανικού στοιχείου της περιοχής προκειμένου να αδράξει… κουκιά. Αρχικά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε επιλέξει την 37χρονη Τσιγγάνα Σαμπιχά Σουλεϊμάν, την οποία έδιωξε μέσα σε λίγα 24ωρα και την αντικατέστησε με διαδικασίες-εξπρές με τον Οσμάν Μεστάν Ουμίτ, στενό συνεργάτη του βουλευτή Ξάνθης του κόμματος, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Για την εκλογή νέας διοίκησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, καθώς το κάθε κόμμα έχει εντάξει στο ψηφοδέλτιό του πρόσωπα της μουσουλμανικής μειονότητας. Βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε και πάλι… φάουλ, καθώς επέλεξε για υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο το δικηγόρο Αχμέτ Κουρτ, ο οποίος παραιτήθηκε έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε εξαιτίας της δημοσιοποίησης φωτογραφιών του με τον αρχηγό του κόμματος των Γκρίζων Λύκων (ΜΗΡ), Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

ΤΟ ΣΜΙΞΙΜΟ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ

Ο «Καλλικράτης» έχει αφήσει γλυκόπικρη γεύση στους κατοίκους της Ξάνθης. Μεγάλο μέρος της μειονότητας «εκδιώχθηκε» σε έναν τεράστιο δήμο, ενώ το υπόλοιπο θα συμβιώσει «καλλικρατικά» με τους χριστιανούς. Οπως και να έχει, η μουσουλμανική μειονότητα θα ελέγχει αποκλειστικά το μεγαλύτερο σε έκταση δήμο (Μύκης) και θα ασκεί μεγάλη επιρροή σε δύο άλλους (Αβδήρων και Τοπείρου).

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ενώ οι μουσουλμάνοι στο νομό είναι 37.393 (ποσοστό 36,7%), κατέχουν μόλις το 25% του πλούτου, καθώς ασχολούνται κυρίως με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και με χειρωνακτικές εργασίες. Οι περισσότεροι έχουν στοιχειώδη μόρφωση και πολιτικά είναι εύκολα «καθοδηγήσιμοι».
Υποψήφιοι είναι ο νυν δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Ιρφάν Χατζηγγενέ και ο δημοσιογράφος της «Γκιουντέμ» Τσεμίλ Καπτζά. Και οι τρεις θεωρούνται κοντά στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και έχουν τη στήριξή του.

Στη γειτονική Ροδόπη, ο «Καλλικράτης» προχώρησε στη δημιουργία δύο μουσουλμανικών θυλάκων. Οι μουσουλμάνοι «κρατήθηκαν» σε δύο ορεινούς δήμους (Ιάσμου και Αρριανών), ενώ οι χριστιανοί απέσπασαν τα «φιλέτα» της Κομοτηνής και της Μαρώνειας.

Στο Δήμο Ιάσμου υποψήφιοι είναι ο νυν δήμαρχος Ισμέτ Καδή, ο πρώην Κυριάκος Αμούζας και ο Μπιλγκέ Φερχάτ, ο οποίος έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο Δήμο Αρριανών υποψήφιοι είναι ο νυν δήμαρχος Ιμπραήμ Σερήφ και ο Αμέτ Ριτβάν. Και οι δύο έχουν τη στήριξη του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.

ΟΣΜΑΝ ΣΕΝΕΡ

Ο πρόξενος με τη σύζυγο που «πεθαίνει» για μπουζούκια και shopping

Ο ΟΣΜΑΝ ΣΕΝΕΡ συμπληρώνει δύο χρόνια στη θέση του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή. Εχει επιδείξει αξιοζήλευτη δραστηριότητα καθώς «όργωσε» πολλές φορές τη Ροδόπη και την Ξάνθη, επιχειρώντας να κρατήσει μέσα στο «μαντρί» της τουρκικής διπλωματίας σχεδόν κάθε μη χριστιανό πολίτη!
Οι επερχόμενες εκλογές αποτελούν ένα προσωπικό στοίχημα για τον Σενέρ. Θέλει να αποδείξει στην Αγκυρα ότι έχει τη δύναμη να υποδείξει, να επιβάλει και να εκλέξει πολλούς μουσουλμάνους συμβούλους. Σχεδόν όλοι οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι περνούν από το γραφείο του για να του υποβάλουν τα σέβη και την… υποτέλειά τους. Αλλωστε, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το χρήμα ρέει άφθονο στο Προξενείο, το οποίο φροντίζει να ανταμείβει τους εκλεκτούς του.
Το ερχόμενο καλοκαίρι ο Σενέρ αποχωρεί από τη θέση του. Είχε καταθέσει αίτημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να παραμείνει στη θέση του για ακόμη ένα χρόνο. Ομως, ο Αχμέτ Νταβούτογλου το απέρριψε και του έβγαλε… εισιτήριο επιστροφής στην Αγκυρα προκειμένου να μετεκπαιδευτεί.
Αυτή η προοπτική αρέσει στην κυρία Σενέρ, η οποία μπορεί να κάνει μια πολυτελή, άνετη και δραστήρια ζωή στην Αθήνα, όπου διαμένει με το παιδί της, αλλά επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα της. Πλέον, θα εγκαταλείψει τις βόλτες στο Κολωνάκι και την Κηφισιά, καθώς και τα λατρεμένα της… μπουζούκια, και θα εγκλιματιστεί και πάλι στη συντηρητική ζωή της τουρκικής πρωτεύουσας.

ΤΣΕΤΙΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ - ΑΧΜΕΤ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ

Οι άνθρωποι του περιφερειάρχη και του Σενέρ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ «τρέχει» με όλες τις δυνάμεις του για να αποδείξει ότι μπορεί ακόμη να εκλέξει δημάρχους και περιφερειάρχες. Και το κάνει με την έμμεση συνεργασία του Τουρκικού Προξενείου. Οι πρώην μουσουλμάνοι βουλευτές του κόμματος Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Χατζηοσμάν είναι οι βασικοί συνεργάτες του νυν και εκ νέου υποψήφιου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρη Γιαννακίδη, ο οποίος το 2010 είχε εκλεγεί με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και τη βοήθεια του μουσουλμανικού στοιχείου.

Φέτος, προκειμένου να επιτύχει την επανεκλογή του ο περιφερειάρχης έδωσε «γη και ύδωρ» στους δύο πρώην πράσινους βουλευτές, οι οποίοι εντάχθηκαν στο επιτελείο του. Μάλιστα, τους έχει παραδώσει σχεδόν εν λευκώ τη διαχείριση και τη σύνταξη του ψηφοδελτίου του. Εννοείται βεβαίως ότι συχνά-πυκνά οι δυο τους περνούν την πόρτα του Προξενείου για να λάβουν τις εντολές του Σενέρ…

Το δεύτερο «στοίχημα» του ΠΑΣΟΚ είναι η επανεκλογή του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη. Στις προηγούμενες εκλογές για πρώτη φορά είχε κατέλθει αυτόνομος μουσουλμανικός συνδυασμός για το δήμο. Επικεφαλής ήταν η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, στενή φίλη του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία είναι φανατική θαυμάστρια του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το 2009 είχε συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Ομως ο νυν δήμαρχος έκανε την κίνηση ματ, καθώς συμπεριέλαβε τη Μουσταφάογλου στο ψηφοδέλτιό του, τάζοντας της μάλιστα την αντιδημαρχία!

ΧΟΥΣΕΪΝ ΖΕΪΜΠΕΚ - ΑΪΧΑΝ ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ

Ο «προξενικός» και ο «αριστερός» του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΟ ΚΟΜΜΑ της αξιωματικής αντιπολίτευσης «παλεύει» για να εκλέξει τουλάχιστον ένα δήμαρχο. Αλλά, σύμφωνα με όσα προβλέπουν άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στην ακριτική περιοχή, δεν θα τα καταφέρει. Αυτή τη στιγμή τα συμφέροντα του Προξενείου ταυτίζονται περισσότερο με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κινήθηκε πιο μεθοδικά και οργανωμένα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκλέξει δύο μουσουλμάνους βουλευτές. Στην Ξάνθη τον Ζεϊμπέκ και στη Ροδόπη τον Αϊχάν Καραγιουσούφ. Ο πρώτος αποκαλείται «προξενικός» λόγω της στενής σχέσης του με τον Σενέρ και ο δεύτερος «αριστερός». Ο Ζεϊμπέκ τείνει να εξελιχθεί σε… συριζαίο «διοικητή» της Θράκης. Γράφει και σβήνει ονόματα υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του κόμματος με χαρακτηριστική άνεση. Εξάλλου, εκείνος ήταν που εκπαραθύρωσε τη Σουλεϊμάν και επέβαλε την υποψηφιότητα του Κουρτ.

Ο Ζεϊμπέκ έχει χαρακτηριστεί -και όχι άδικα- ως «ο πιο στενός φίλος του Τούρκου προξένου». Κυκλοφορούν συνέχεια μαζί. Τρώνε παρέα, βολτάρουν παρέα, προσεύχονται παρέα… Πιθανότατα, ο βουλευτής γνωρίζει καλύτερα το εσωτερικό του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής από το κτίριο του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στον αντίποδα, για το συνάδελφο ομόθρησκό του από τη Ροδόπη, Καραγιουσούφ, είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι φορές που έχει συναντηθεί με τον Τούρκο πρόξενο. Πάνω απ’ όλα είναι αριστερός. Δεν θέλει να έχει πάρε-δώσε με το Προξενείο και προσεγγίζει τα θέματα της περιοχής από την πολιτική πλευρά και όχι από την εθνικιστική.

ΤΟ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗ ΣΑΜΠΙΧΑ…

Αυτοί με προσέγγισαν. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Αθήνα. Μου είπαν ότι είναι τιμή τους να ενταχθώ στο ευρωψηφοδέλτιο. Είπα το «ναι»
ΣΑΜΠΙΧΑ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ

Βαριά πέφτει η σκιά πάνω από το γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και το βουλευτή Ξάνθης του κόμματος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, για τις παλινωδίες που παρουσιάστηκαν με τους υποψηφίους της Θράκης. Μέσα σε 48 ώρες, μία υποψήφια εκδιώχθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο και ένας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος παραιτήθηκε. Και στις δύο περιπτώσεις, η συμμετοχή των Βίτσα και Ζεϊμπέκ ήταν καθοριστική.

Η αρχή έγινε με την υποψηφιότητα της 37χρονης Τσιγγάνας Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις ενημερώθηκε ο Ζεϊμπέκ, άρχισε έναν πόλεμο κατά της Τσιγγάνας κατηγορώντας την ότι «δεν είναι μία από αυτούς». Τελικά, κατάφερε να τη βγάλει από το ευρωψηφοδέλτιο.

Η βραβευμένη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, Τσιγγάνα είναι έντονα απογοητευμένη από τον τρόπο που της συμπεριφέρθηκε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αυτοί με προσέγγισαν. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Αθήνα. Μου είπαν ότι είναι τιμή τους να ενταχθώ στο ευρωψηφοδέλτιο. Είπα το “ναι”», εξομολογείται.

Η Σουλεϊμάν έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι είναι Ελληνίδα Τσιγγάνα, μουσουλμάνα στο θρήσκευμα. Δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει καμία επικοινωνία με τους κύκλους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Εχει δηλώσει σε ομιλίες της ότι η μητρική γλώσσα της είναι η ρομανί, η γλώσσα των Τσιγγάνων. Ωστόσο, επειδή είναι μουσουλμάνα της Θράκης υποχρεώθηκε να πάει σε σχολείο όπου διδάχθηκε μια τρίτη γλώσσα, τα τουρκικά.
Γεννήθηκε το 1977 στο Δροσερό, ένα μικρό προάστιο τη Ξάνθης, όπου ζουν κυρίως Τσιγγάνοι. Είναι ένα από τα πέντε παιδιά της οικογένειάς της. Είχε δύσκολα παιδικά χρόνια και σε ηλικία 14 ετών παντρεύεται. Ομως, καταφέρνει να τελειώσει το γυμνάσιο, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για κοπέλα Ρομά. Το 2004, κατά τη διάρκεια της εργασίας της σε ένα πανηγύρι της Λαμίας, ήρθε σε επαφή με τα μέλη ενός συλλόγου γυναικών της περιοχής. «Εκείνες μού έριξαν την ιδέα να κάνουμε οι γυναίκες Ρομά δικό μας σύλλογο. Μου πήρε σχεδόν δύο χρόνια για να πείσω άλλες είκοσι γυναίκες να συμμετάσχουν. Αλλά τα κατάφερα…», λέει.

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα» ιδρύθηκε το 2006 και τον επόμενο χρόνο η Σουλεϊμάν βραβεύτηκε από την Κίνηση Πολιτών. Μάλιστα, το βραβείο παρέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το 2009 βραβεύτηκε στο προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη από τον Αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

ΟΣΜΑΝ ΜΕΣΤΑΝ ΟΥΜΙΤ

Ιδιαίτερος του Ζεϊμπέκ ο εκλεκτός

Ο αντικαταστάτης της Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Οσμάν Μεστάν Ουμίτ, ο οποίος στο στιγμιότυπο επάνω εικονίζεται μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Ο Ουμίτ σπούδασε Μοριακή Βιολογία και Γενετική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ξάνθης του κόμματος της Κουμουνδούρου Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, όπου εκτελεί χρέη ιδιαίτερου γραμματέα.

…και το φάουλ με τον Κουρτ

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αν. Μακεδονίας και Θράκης με τον ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε σε παραίτηση έπειτα από το σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τη δράση του

ΠΡΟΤΟΥ ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΣΕΙ ο σάλος από την αποπομπή της Σαμπιχά, ακόμη ένα… φάουλ του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να επιβεβαιώσει το πόσο επιπόλαια και με ποια μικροκομματικά κριτήρια έκανε την επιλογή των υποψηφίων του.
Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αχμέτ Κουρτ αναγκάστηκε σε παραίτηση έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε λόγω των στενών σχέσεών του με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, τη συνάντησή του με τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων» και την αναφορά του σε τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Είναι Πομάκος γεννημένος το 1972 στην Ξάνθη. Ελκει τη καταγωγή του από το πομακικό χωριό Μύκη. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Σελτσούκ στο Ικόνιο της Τουρκίας και τα τελευταία οκτώ χρόνια εργάζεται ως δικηγόρος στην Ξάνθη. Αρχικά είχε δώσει τα χέρια με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Γιώργο Παυλίδη, ο οποίος έχει τη στήριξη της Ν.Δ. Θα ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος…

Το περασμένο φθινόπωρο η «Τουρκική» Ενωση Ξάνθης, της οποίας ήταν πρόεδρος, πραγματοποίησε εκδρομή στην Αγκυρα. Ο Κουρτ πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του κόμματος των «Γκρίζων Λύκων» (ΜΗΡ) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στον οποίο παρέδωσε και μια πλακέτα της παράνομης «Τουρκικής» Ενωσης Ξάνθης! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φρόντισε να αναρτήσει στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter όλες τις σχετικές φωτογραφίες!

Η αντίδραση του Γ. Παυλίδη ήταν άμεση. Προχώρησε σε δημόσια δήλωση ότι δεν θα συνεργαστούν. Αυτό εξόργισε το δικηγόρο, ο οποίος έλεγε σε φίλους και γνωστούς ότι θα «τιμωρήσει» τον Παυλίδη. Ετσι, με τις ευλογίες (πάντα) του Τούρκου πρόξενου Οσμάν Σενέρ και «προξενητή» τον Ζεϊμπέκ, γράφτηκε μέλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λίγο αργότερα έλαβε μία από τις θέσεις υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
[email protected]

Δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής
Keywords
συριζα, θρακη, παιχνιδια, αλέξης τσίπρας, εκλογες, τσιπρας, φως, συγκεκριμένο, σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής, καλλικρατης, επιρροή, οσμαν, κομοτηνη, ξανθη, αγκυρα, καλοκαιρι, αθηνα, αχμετ, ΠΑΣΟΚ, παπανδρεου, ματ, κομμα, ψηφοδελτια, συμμετοχή, ηπα, θεσσαλονικη, δραση, ενωση, twitter, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, δημοτικες εκλογες 2010, σταση εργασιας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, εκλογες ηπα, εκλογες 2010 δημοτικες, αλέξης τσίπρας, βουλευτες, δημοκριτειο, εν λευκω, ηπα, κηφισια, ονοματα, αγκυρα, αχμετ, βοηθεια, γεγονος, γευση, γλωσσα, γραφεια, δαχτυλα, δευτερο, δυναμη, δηλωση, δωσει, εγινε, ευκολα, ειπαν, υπαρχει, επικοινωνια, επιρροή, επιτυχια, ερντογαν, ετων, ζωη, ιδεα, εικοσι, ηλικια, ιμπραημ, ικονιο, κινηση, κυρια, κομμα, κτιριο, ματ, μικρο, νομικη, παντα, οκτω, οσμαν, παιδικα, παιδι, παιδια, περιφερειακο, πορτα, ρομα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζυγο, συνεχεια, συνταξη, συμμετοχή, σχεδια, σχολειο, τιμη, τριτη, υπουργειο εξωτερικων, φαουλ, φθινοπωρο, φορα, χρημα, ωρες, βιολογια, δωσε, εκδρομη, ενωση, υπουργειο, κοπελα, μπουζουκια, πηγες, πληροφοριες, θεματα, θεσεις, βεβαιως, χερια
Τυχαία Θέματα