Διαβάστε στον ΕΤτΚ: Ο πρωθυπουργός παίρνει πάνω τον τον προεκλογικό αγώνα

19:48 10/5/2014 - Πηγή: E-Typos



Ο Αντώνης Σαμαράς αποτελεί το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης και οι περιοδείες του σε όλη τη χώρα θα έχουν ως στόχο να καταστήσουν σαφές ότι ακόμη κι ένα μικρό λάθος στις εκλογές μπορεί να γυρίσει τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.



Πάνω του παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς τον προεκλογικό αγώνα καθώς θέλει ο ίδιος να ηγηθεί της προσπάθειας να παρουσιαστεί το
θετικό έργο της κυβέρνησης, αλλά και να τονιστεί το διακύβευμα των εκλογών που δεν είναι άλλο από τη σταθερότητα ή την αστάθεια. Στη Ν.Δ. και στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός είναι το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης και ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός για τις εκλογές. Σε στενή συνεργασία με το γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο αλλά και τους συνεργάτες του, ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταλήξει στην πρώτη φάση του προγράμματος των περιοδειών που θα πραγματοποιήσει σε όλη την Ελλάδα, ενώ ανάλογος σχεδιασμός έχει γίνει και για τα στελέχη της Ν.Δ.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Λαμία, την Τρίτη θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη, την Τετάρτη θα περιοδεύσει στην Αθήνα, την Πέμπτη θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιήσει ομιλίες στη Δυτική Ελλάδα, στο Βόρειο αλλά και το Νότιο Αιγαίο.

Ο Σαμαράς, πέρα από την Τρίπολη, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση, στις υπόλοιπες περιοχές θα απευθυνθεί σε θεματικά κοινά. Για παράδειγμα, στη Λαμία θα μιλήσει σε γυναίκες από την περιοχή σε ένα μοντέρνο στήσιμο και θα αναφερθεί σε θέματα που απασχολούν τις γυναίκες, όπως είναι η γυναικεία επιχειρηματικότητα, τα ζητήματα της ασφάλειας κ.λπ. Αμέσως μετά θα συναντηθεί μακριά από τις κάμερες με κομματικά στελέχη της Στερεάς Ελλάδας. Στόχος η ανάδειξη των κυβερνητικών θέσεων για συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες αλλά και η συσπείρωση της κομματικής βάσης. Παράλληλα, στις περιοχές που θα βρεθεί, ο πρωθυπουργός θα επιθεωρήσει και έργα θέλοντας να προβάλει το κυβερνητικό έργο.

Ηδη προετοιμάζονται άλλα δύο τηλεοπτικά σποτ που θα παίξουν στις τηλεοράσεις και το Διαδίκτυο και τα οποία δίνουν έμφαση στο σήμερα και την καθημερινότητα του πολίτη, ενώ ήδη υπάρχει και η ιστοσελίδα www.statheramprosta.gr όπου και παρουσιάζεται θετική ειδησεογραφία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της χώρας. Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί 50 εκδηλώσεις με ευρωβουλευτές σε όλη την Ελλάδα, μια εκδήλωση σε κάθε νομό σε 8 κλιμάκια των 5, ενώ και οι βουλευτές βγαίνουν στο κόσμο και τις περιφέρειές τους το επόμενο διάστημα. Ηδη ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος την Πέμπτη κάλεσε τους βουλευτές να βγουν στο δρόμο και να περάσουν το μήνυμα πως η χώρα βγαίνει από την κρίση, θέτοντας και το διακύβευμα των εκλογών που είναι σταθερότητα ή οπισθοδρόμηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς στις παρεμβάσεις του αναμένεται να κλιμακώσει το δίλημμα για την εκλογική αναμέτρηση επισημαίνοντας πως ακόμα και ένα μικρό λάθος μπορεί να γυρίσει τη χώρα χρόνια πίσω. Για τον πρωθυπουργό η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο καμπής, στην πιο κρίσιμη στιγμή όπου αρχίζουν και δικαιώνονται οι θυσίες των πολιτών και για αυτό θα πρέπει να επικρατήσει όχι μόνο σταθερότητα, αλλά και οι δυνάμεις εκείνες που επιδιώκουν τη σωτηρία της χώρας. Το μήνυμα που θα στείλει στις ομιλίες του είναι πως η πολιτική σταθερότητα θα φέρει επιπλέον βελτίωση στην οικονομία και σύντομα αυτό θα αρχίσει να φαίνεται ολοένα και περισσότερο και σε επίπεδο κοινωνίας όπου θα αρχίσουν να ανακουφίζονται ολοένα και περισσότεροι πολίτες.

Τα μηνύματα από τη μάχη κατά της ανεργίας είναι θετικά, ενώ σημαντική αύξηση θα παρουσιάσει φέτος και ο τουρισμός όπου αναμένεται νέο ρεκόρ στις αφίξεις. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως αν τελικά τα πράγματα πάνε καλά και οι πολίτες με την ψήφο τους στηρίξουν την κυβέρνηση, τότε οι επόμενοι μήνες θα είναι ακόμα πιο θετικοί για την ελληνική οικονομία, ενώ η Αθήνα θα μπορεί να διαπραγματευτεί πιο δυναμικά και τη νέα συμφωνία για το δημόσιο χρέος με τους εταίρους.

Οι διεργασίες στην Ελιά και τα σχέδια για το μέλλον

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, την επόμενη μέρα θα ξεκινήσουν ουσιαστικές διεργασίες στο σύνολο του πολιτικού σκηνικού. Αν και στην παρούσα φάση δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις «απειλές» του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος συνέδεσε την κυβερνητική σταθερότητα με τα εκλογικά ποσοστά της Ελιάς, συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν φαίνονται και ιδιαίτερα αισιόδοξοι πως το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να καταγράψει ισχυρές δυνάμεις στην κοινωνία.

Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως ήδη έχει επεξεργαστεί ένα πρώτο σχέδιο ανασυγκρότησης της Κεντροδεξιάς με στόχο τη συμπόρευση των δυνάμεων του χώρου που επιδιώκουν την παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αν και ο ίδιος δηλώνει πως οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση είναι πρώιμη στην παρούσα φάση, το ενδεχόμενο οι εξελίξεις μετά τις εκλογές να είναι ραγδαίες είναι πάντα ορατό. Το επόμενο διάστημα ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ολοκληρώσει τους σχεδιασμούς του για τη νέα Ελλάδα, αν και είναι σαφές πως όποιες εξελίξεις υπάρξουν θα εξαρτηθούν από το εκλογικό αποτέλεσμα και τα ποσοστά που θα καταγράψουν οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ
[email protected]

Δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής
Keywords
Τυχαία Θέματα