Δ. Γιαννακόπουλος: Ο ΠΑΟ είναι ο παντοκράτορας του μπάσκετ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος ΚΑΕ Παναθηναϊκού): «Ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερο ρόστερ από τον Ολυμπιακό. Έπρεπε να παίξουμε κι εμείς καλό μπάσκετ κάποια στιγμή. Βέβαια έχουμε ακόμα ένα βήμα κόντρα στον Άρη. Ο Άρης είναι ο λεγόμενος αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ, αλλά ο Παναθηναϊκός
είναι ο παντοκράτορας. Συγχαρητήρια στην ΕΟΚ και τον κύριο Βασιλακόπουλο για την επιλογή του να γίνει ο τελικός στο Ηράκλειο. Ο Παναθηναϊκός πάντα έχει τις κούπες και τα πρωταθλήματα ως στόχο. Ο Τελικός βέβαια δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι.
- Για το αν η πρόκριση είναι η απάντηση για όσους δεν στηρίζουν τον Αργύρη Πεδουλάκη: «Η απάντηση δόθηκε από όλη την ομάδα. Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός, ο Αργύρης, οι παίκτες, όλοι»!
- Για την ΠΑΕ: «Γίνετε μία εξαιρετική προσπάθεια από τον κ. Αλαφούζο. Από και πέρα σήμερα πήρα τα στοιχεία στα χέρια μου και θα τα δούμε πρώτα. Ο κόσμος θα πρέπει να στηρίζει την προσπάθεια του κ. Αλαφούζου κι έπειτα θα δούμε κι εμείς πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα κι αυτό οφείλουμε να το δείχνουμε στο γήπεδο».
- Για τους λίγους οπαδούς που προκάλεσαν επεισόια: «Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια για να τελειώσουν αυτά τα φαινόμενα. Έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα σε εξοπλισμό και προσωπικό. Είναι βέβαια δύσκολο να κουμαντάρεις τόσους πολλούς ανθρώπους».

ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ (Προπονητής Παναθηναϊκού): «Ήταν ένα νευρικό παιχνίδι γεμάτο ένταση. Ήταν κάτι φυσιολογικό, γιατί παρά τον σεβασμό μου για τον Αρη, έκρινε το πρώτο τίτλο της χρονιάς. Κλειδί ήταν η άμυνα. Είχαμε εστιάσει σε αυτό το κομμάτι και κλειδί στις αλλαγές ήταν ο Γκιστ. Συμφωνώ με τον Γιώργο Μπαρτζώκα πως είχαμε περισσότερη ενέργεια. Πατήσαμε 39 φορές στο δίποντο, παρόλο που δεν είμαστε πολύ καλοί σε αυτό το κομμάτι. Είχαμε πολλά μις ματς και ο Ματσιούλις έπαιζε στο τέλος με τον Λο. Θέλω να πω για δύο παιδιά που δεν ήταν έτοιμα και ήταν εξαιρετικά. Ο Ματσιούλις ηρέμησε το παιχνίδι και ο Παππάς έδωσε ενέργεια».

ΜΑΙΚ ΜΠΡΑΜΟΣ: «H άμυνα ήταν το "κλειδί". Οι αντίπαλοί μας ευστόχησαν σε μερικές δύσκολες προσπάθειες, αλλά εν τέλει η άμυνα έκανε τη διαφορά, όπως και τα καλάθια μας στο τέλος. Αγωνιστήκαμε με καρδιά και πάθος. Κυνηγήσαμε πολλές μπάλες, πήγαμε πρώτοι στο ριμπάουντ. Η τακτική έπαιξε ρόλο, αλλά περισσότερο η καρδιά. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι κι υγιείς. Πρέπει να "χτίσουμε" πάνω σ' αυτή τη νίκη. Δε θέλαμε τη νίκη τόσο, ώστε μας βοηθήσει, όσο να επουλώσουμε τις πληγές μας. Ακόμα υπάρχει ο τελικός του θεσμού. Έχουμε πολλούς μαχητές στην ομάδα, παρότι δεν αγωνιστήκαμε όπως θα θέλαμε. Η επιθυμία μας είναι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά κι όχι δύο πίσω».

ΓΙΟΝΑΣ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ: «Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι και θέλαμε πολύ τη νίκη. Παίξαμε με περισσότερη δύναμη και πάθος από τον αντίπαλό μας και με τη βοήθεια του κόσμου μας τα καταφέραμε. Είχα μόνο μία προπόνηση, αλλά ένιωσα πολύ καλά και σήμερα ο κόσμος μας βοήθησε με την ατμόσφαιρα που δημιούργησε. Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε τον Άρη. Είναι μία ομάδα που έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει έναν τίτλο. Εμείς ελπίζουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση εκείνη την περίοδο και να μην έχουμε άλλα προβλήματα τραυματισμών».

ΡΑΜΕΛ ΚΑΡΙ: «Ευτυχώς πήραμε μια μεγάλη νίκη και δεν τραυματίστηκε κανένας. Είναι ένα ματς με τρελή αντιπαλότητα. Ξέραμε πως έπρεπε να παίξουμε καλά και το κάναμε σε αρκετά καλό βαθμό».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ (Προπονητής Ολυμπιακού): «Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν αυτό που όλοι είδατε. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να το ήθελε περισσότερο. Φάνηκε από το πώς πήγαινε στις χαμένες μπάλες. Δεν έγινε ένα καλό παιχνίδι. Πάρθηκαν λάθος αποφάσεις, αλλά λόγω της αντιπαλότητας αυτό είναι φυσιολογικό. Πολλοί παίκτες υστέρησαν. Κάποιοι είδαν πρώτη φορά αυτήν την ατμόσφαιρα, με κροτίδες. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την πρόκριση. Μας αφήνει μια μικρή γεύση και γιατί πολλοί παίκτες δεν έπαιξαν το παιχνίδι τους. Σε αυτό έπαιξε ρόλο ο Παναθηναϊκός αλλά τα σφυρίγματα του κ. Τανατζή. Ένα λεπτό πριν από το τέλος οι βολές ήταν 25-4. Έτρεχε από τη μία άκρη του γηπέδου για να πάρει και σφυρίγματα του κ. Σχινά».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ: «Περιμέναμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε τη χειρότερη ήττα σήμερα, επειδή κρινόταν ένας τίτλος. Ο Ολυμπιακός δεν σταματά εδώ, έχουμε δύο βασικούς στόχους και κοιτάμε την επόμενη μέρα».

*** ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ 24 ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΩΝ «ΑΙΩΝΙΩΝ» ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΣΕΓΧΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ.
Keywords
Τυχαία Θέματα